in

Annie Jackobsen. De ce s-a încălzit Planeta?Biblia și Respectul pentru Creație

Cea mai recentă carte a jurnalistei americane, Annie Jackobsen -Nuclear War: A Scenario- ne lansează o provocare cu care megastructuri precum Uniunea Europeană sau Forumul Economic Mondial se simt cel puțin inconfortabil!
Ea spune: crezi că ar trebui să ne tot uităm la fumul care iese pe țeava de eșapament a autoturismelor? Sau ar trebui să urmărim și să demascăm nenumăratele teste nucleare ascunse care poluează și distrug planeta?!
Și oare nu chiar un astfel de lucru îl poatea avea în vedere cartea Apocalipsei când atenționează sever pe cei ce „prăpădesc pământul?”(Apoc11:18)
„Altfel următorul război va fi cu …bâte și pietre”(Einstein)
opiniaproduction/studii-biblice/CREAȚIUNEA

1.⁠ ⁠„Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.” (Geneza 2:15)
•⁠ ⁠De la început, Dumnezeu ne-a dat responsabilitatea de a îngriji și proteja creația Sa iar această chemare rămâne actuală.
2.⁠ ⁠„Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc.” (Psalmul 24:1)
•⁠ ⁠Întregul pământ și toate resursele sunt proprietatea lui Dumnezeu. Așadar, trebuie să le tratăm cu respect și grijă, ca pe un dar divin pe care l-am primit temporar.
3.⁠ ⁠„Cel neprihănit se îngrijește de vitele lui, dar inima celui rău este fără milă.” (Proverbe 12:10)
•⁠ ⁠Dreptatea și neprihănirea în ochii lui Dumnezeu implică, de asemenea, grija pentru animalele și resursele pe care El ni le-a dat.
4.⁠ ⁠„Șase ani să semeni pământul și să strângi roadele lui. Dar în al șaptelea an să-l lași să se odihnească…” (Exodul 23:10-11)
•⁠ ⁠Dumnezeu a poruncit să oferim chiar și pământului un timp de odihnă, arătând importanța echilibrului și regenerării naturii.
5.⁠ ⁠„Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui.” (Psalmul 19:1)
•⁠ ⁠Natura este o reflectare a măreției și gloriei lui Dumnezeu. Protejând-o, ne asigurăm că acest „mesaj” rămâne vizibil pentru generațiile viitoare.
6.⁠ ⁠„Dacă întâlnești pe drum un cuib de pasăre… să nu iei și mama împreună cu puii. Să lași mama să plece și să nu iei decât puii, ca să fii fericit și să ai zile multe.” (Deuteronomul 22:6-7)
•⁠ ⁠Chiar și în cele mai simple interacțiuni cu natura, Biblia ne îndeamnă să fim atenți și să avem grijă de echilibrul ecologic.
7.⁠ ⁠„A venit vremea… să nimicești pe cei ce nimicesc pământul.” (Apoc. 11.18)
•⁠ ⁠Dumnezeu ne consideră responsabili pentru creația sa și ne va cere socoteală pentru pagubele pe care le producem mediului.

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings