Pe ce valori și principii fundamentale ar trebui să ne bazăm viața? Toate confesiunile religioase și marii creatori de paradigme ideologice pot oferi abordări și sugestii bune asupra lumii. De fapt, nici o viziune asupra lumii sau nicio religie nu ar putea câștiga aderenți și simpatizanți numai cu idei rele, greșite sau ilogice.

Dar Biblia, cartea sfântă a creștinilor, stă la baza constituțiilor societăților occidentale dezvoltate, a legilor naționale și regionale și a Cartei Națiunilor Unite, de exemplu. Valorile de bază ale drepturilor omului universale precum demnitatea și libertatea sunt fără excepție idei divine din Biblie.

DAR, dacă am vrea să trăim după un singur principiu care contează cu adevărat, atunci ar trebui să vrem să trăim conform principiului bunătății. Bunătatea este cea mai puternică forță din univers.

Când oamenii sunt amabili, plăcuți, binevoitori, pașnici, disciplinați și răbdători, atunci sunt puternici.

Atunci când oamenii sunt neplăcuți, iritabili, ostili, necumpătați sau nerăbdători, pe de altă parte, sunt slabi. Comportamentul neplăcut te face slăbit și bolnav: scurtează literalmente viața. Bunătatea creează viață. Neplăcerile, răutatea și distanța distrug viața.

Nu există nicio calitate în caracterul unei persoane care să o facă mai plăcută, atractivă și populară decât bunătatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.