Dacă Isus Hristos s-a născut pe 25 Decembrie sau pe 25 aprilie sau în oricare altă dată – este aceasta întrebarea cea mai importantă? Poate mult mai prolifică ar fi o alta – și anume: cine este Isus Hristos?

Răspunsurile oferite nu converg, pentru că de cele mai multe ori, fără a conta cine a fost cu adevărat sau ce a făcut în realitate, oamenii prioritizează mai degrabă simplele percepții personale cu privire la El.

Poate că Ioan Botezătorul Îl considera pe Isus „Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!” În schimb fariseii, un grup religios scrupulos al vremurilor antice, îl vizualizau în cel mai bun caz ca fiind un individ neatent cu tradițiile religiei lor cât și cu alegerea propriului anturaj: „mânca cu toți vameșii și păcătoșii!”

Colericul Petru proclama zgomotos că „Acesta este Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui Viu!” Confratele său Toma admitea și el, chiar dacă răvășit, că Isus este „Domnul meu și Dumnezeul meu!” Declarațiile lor nu-l vor opri însă pe Pilat, guvernatorul Imperiului Roman în Provincia Iudeea, să emită neînțeleasa sentință de trimitere a lui Isus la moarte prin crucificare, în ciuda recunoașterii încurcate că, în urma judecății perfectate într-un proces – chiar și nocturn – „n-am găsit nici o vină în El!”.

Pentru mulți, Isus este – în ipostaza de dinainte de întrupare – Inițiatorul originilor! Pentru alții – un biet nebun cu pretenții mesianice, un tâmplar ordinar și confuz, hoinărind pe ulițele prăfuite ale Palestinei în căutare de adepți naivi.

Totuși!

Platon a predat învățăturile lui cincizeci de ani, Isus doar trei. Dar aceşti trei ani transcend prin influenţă infinit mai mult decât toţi anii de creație filosofică a celor mai mari gînditori ai antichităţii!

Isus nu a pictat tablouri, precum Leonardo da Vinci și mulți alții, dar toți acești artiști şi-au primit inspiraţie de la El!

Isus nu a scris poezii, ca Dante sau toți marii poeţi ai lumii, dar toți aceștia au înfrumusețat arta spiritului uman influențați de El.

Isus nu a realizat compoziţii muzicale, dar Handel și toată suita marilor compozitori au atins perfecţiunea melodiei doar când simfoniile şi oratoriile pe care le-au scris au adus ofrandă de laude – Lui.

Scripturile îl descriu liniștind forțele dezlănțuite ale naturii, creând mâncare din nimic, redând orbilor vederea și surzilor auzul sau chiar înviind pe morți.

Unii dintre oamenii acestei planete susțin că toate acestea sunt insignifiante dacă nu se pune în ecuație cea mai mare contribuție a Sa: mântuirea lor! Ei recunosc cu entuziasm: filosofia nu i-a ajutat s-o experimenteze! Nici arta, nici literatura, nici muzica! Dar când El le-a ușurat povara conștiințelor vinovate, și le-a oferit în schimb iertare, ei L-au proclamat Rege şi Dumnezeu pentru totdeauna! Iar acum Îl și așteaptă să revină..!

De aceea – 25 Decembrie este o dată total lipsită de importantă! Contează doar cine este Isus Hristos și dacă există o legătură a inimii cu El. Cine este El este chestiunea cardinală la care oamenii trebuie să-i dea singuri răspunsul: nebunul din Galilea sau Dumnezeu întrupat?

Pentru că dacă lipsește Isus, oricât am avea altceva, se pare că nu avem nimic…

Opinia Production este o organizație media creștină cu sediul în România.
Scopul propus este popularizarea învățăturile Bibliei.
Abonează-te și tu, ca să evoluăm împreună în dimensiunea necesară spiritualității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.