Acel bilet redus de avion obținut în ultimul moment, acea mașină cu preț redus, acea proprietate ieftină, acel loc de muncă bun – sunt oferte ce nu se găsesc întotdeauna. Și în relații, uneori ratăm oportunități: „Ar fi trebuit să-i cer scuze și să o rog să rămână cu mine.„ Cu privire la multe oportunități ratate – nu mai putem face nimic pentru a le recupera.

O echipă de la Clinica Universității Hamburg-Eppendorf a investigat modul în care diferitele persoane se confruntă cu oportunitățile ratate. Participanții au trebuit să deschidă un rând de opt cutii la un computer. Erau opt cutii care arătau fie aur, fie un desen animat care arăta un diavol. Desenul animat însemna că tot aurul câștigat până la momentul deschiderii cutiei urma sa fie pierdut din nou. După fiecare pas, persoanele testate puteau decide dacă doresc să continue sau nu. De fiecare dată când s-au oprit, li s-a spus cât de mult ar fi putut câștiga dacă ar fi mers mai departe. Participanții mai tineri au fost enervați de oportunitățile neutilizate. Cu toții erau încurajați să își asume mai multe riscuri pe măsură ce continuau să joace.

Unii oameni învață să facă față oportunităților pierdute. Majoritatea oamenilor sunt supărați de oportunitățile ratate.

Gândește-te la oportunitățile irosite din viața ta. Cu privire la care oportunități ar trebuie să accepți faptul că nu ai reușit să le fructifici? Renunță la oportunitățile ratate pe care nu le mai poți repara. Asigurați-vă că profitați imediat de o oportunitate similară care se poate deschide în viitor. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de scuze față de o persoană dragă pe care ai rănit-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.