Se crede ca 80% din cunostinta  lumii a fost descoperită in ultimile decade și 90% din oamenii de stiintă din toate timpurile sunt in viată astăzi!

Daca prima locomotiva cu abur prindea 8km/h, astazi, trenurile in Japonia au atins viteza  de  peste 600 km/h!

Daca mii de ani oamenii au scris pe piei uscate de animale, însemnările de astăzi trec prin wifi direct in cloud!

Orbi din nastere văd cu ajutorul camerelor miniaturale atasate la o centură, pentru că aceasta transmite imagini la nervii stomacului, iar de acolo pe creier!

Dar ce reprezintă acestea pe langă cel mai ambitios si scump proiect anunțat din istorie, cu costuri estimate între 100 miliarde și 10 trilioane de dolari: punerea unui oras pe Marte in următoarele 3 decenii!?

Ideea S.F. apartine lui Elon Musk. Miliardar excentric cu minte genială, obisnuit cu automobile versiunea 1, 2 sau 3, a înteles cumva ca ar putea trece de la versiunea  Pământ 1 (Terra) la versiunea Pamant 2 (Marte). De ce sa nu?

Nici-un impediment n-ar fi atat de mare. Odată la doi ani, planetele Marte și Terra se aliniază și se oferă astfel fereastra perfectă pentru misiune.

În 2022, două navete  stelare SpaceX vor fi trimise spre planeta roșie!  Ele vor transporta 100 de tone de echipament necesar generării  de energie și asigurarii condițiilor de viață.

Peste încă doi ani, în 2024, compania va trimite patru nave, de această dată și cu oameni la bord. După o călătorie de cca 6 luni și 140 milioane mile distantă, la destinatie, epuizată fiind hrana de drum, in habitate sere, oamenii vor putea cultiva plante. Sigur,  lângă depozite subterane de apă și gheață, in ferme situate sub pământ, pentru că afară radiatiile sunt mult prea puternice. Cum procură energia în subteran?  De la panouri solare, prin conversia razelor.

Primii pionieri vor fi nevoiți să pună bazele unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete. Fabrica va folosi apa înghețată de pe Marte și moleculele de dioxid de carbon din atmosfera foarte rarefiată a planetei, pentru a crea oxigen lichid, drept combustibil. Pentru că cel mai probabil, unii vor dori sa se și intoarcă inapoi, acasă!…

De la micuțul sătuc ingineresc inițial, s-ar putea dezvolta orașul. 1.000 de rachete trimise pe Marte. Un milion de colonişti pentru inceput. O adevărată invazie marțiană! O mulțime de locuri de muncă. Societate democratică, evident! Chiar..?

Desi initial Elon spunea ca sunt sanse 70% să facă o vizită personală pe Marte, ulterior a comunicat că se mai gandește… Are si el copii si vrea să-i vadă crescând. Pe Terra!

Ei bine, totul este în ordine cu planul lui Elon Musk cu planeta Marte!

Dar acum, din punctul de vedere al Bibliei, avem o problemă.           

Cartea Apocalipsei – ultima carte a Sfintelor Scripturi – deja vorbea demult despre un pamant nou si despre un oras nou in cerurile lui Dumnezeu! O regiune a Universului in care plantele sanătoase cresc in aer liber si respirabil. In care oamenii se deplaseaza fară costum de cosmonaut si beau apă limpede din Izvorul Vietii. Au case la țară si apartamente in oras. Sunt inconjurati de specii de animale prietenoase si unde nimeni nu mai moare! Si poate cel mai important, inimile celor ce locuiesc acolo sunt calde, bune, nerăzbunătoare, inimi noi și convertite.

Sa fie acel Nou Pamant – Marte!? 

Opinia Production este o organizație media creștină cu sediul în România.
Scopul propus este popularizarea învățăturile Bibliei.
Abonează-te și tu, ca să evoluăm împreună în dimensiunea necesară spiritualității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.