Ești un explorator? Cineva care caută constant comori de descoperit? Oamenii care caută ceva au o viață interesantă. Prima caracteristică pe care o au căutătorii este deschiderea lor pentru lucruri noi. Oamenii care caută ceva sunt oameni cu minte deschisă.

Oamenii cu minte deschisă percep mult mai multe din mediul lor decât oamenii cu mai puțină deschidere și găsesc mai rapid soluții la probleme și provocări. Oamenii deschisi la minte sunt mai creativi. Ei sunt caracterizați prin așa-numita „gândire divergentă”, așa cum se numește această caracteristică în psihologia personalității.

Oamenii cu minte deschisă stochează o gamă largă de elemente din mediul înconjurător pe care le percep din timp și sunt capabili să le reutilizeze dacă este necesar. Au capacitatea de a procesa mai multe informații în același timp.

Într-un test experimentativ, creativitate și gândire divergentă la National Institute on Aging din Baltimore, SUA, subiecților li s-a cerut să ofere un număr mare de soluții pentru utilizarea cărămizii. Întrebarea a fost: „La ce se poate folosi o cărămidă?” Potrivit studiului, în timp ce oamenii cu minte foarte deschisă au venit cu multe utilizări creative și surprinzătoare, subiecții mai puțin deschiși au enumerat utilizări mai puține sau mai evidente.

Tu cum ești? Ești un explorator? Ești încă deschis pentru lucruri noi în viața ta sau ai tot ce ți-ai dorit dintotdeauna? Vă încurajez să continuați să căutați. A fi deschis la lucruri noi este singurul mod în care poți crește și evolua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.