Poate că și tu admiri oamenii cu voință puternică, oameni care iau lucrurile de unde sunt și apoi le rezolvă relativ ușor. Admirăm astfel de oameni pentru orientarea lor contantă spre  țintele propuse, pentru determinarea lor, pentru ceea ce deseori se numește putere voinței.

În bestseller-ul ei The Willpower Instinct, Kelly McGonigal de la Universitatea Standford – SUA, susține că puterea de voință este utilizată atunci când există concurență între două interese sau două opțiuni. Oamenii puternici au maturitatea de a decide în mod conștient pentru ceva în loc să fie seduși de ceea ce este de obicei mai ușor și poate mai distractiv la prima vedere.

Când ne gândim la voință, nu este vorba doar de voință, motivație, tenacitate și determinare, ci și de un aspect și mai important: libertatea de voință. Întrebarea în acest caz este dacă o decizie pe care o iei este sau nu rezultatul reflecției tale conștiente.

Ceea ce ai „decis” reprezintă exclusiv testamentul tău foarte personal, bine conturat și în ton cu valorile tale profunde? Sau ai luat decizia mai degrabă și mai mult datorită acțiunilor de rutină?

Vei rămâne în zona de luptă să îți atingi obiectivele? Poți să rămâi concentrat și să te apropii de obiectivul tău pas cu pas? Alegerile pe care le faci sunt complet libere?

Folosește-ți voința pentru lucruri care îți aduc împlinire în viață. Tu deții puterea asupra voinței tale, nimeni altcineva. Nu lăsa ca voința ta să fie slăbită sau controlată. Încearcă să faci primul pas spre libertate! Este în discuție libertatea de a face ceea ce trebuie în viața ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.