Anul 2020 a lăsat să se vadă mult mai bine tensiunea dintre fostul președinte al Statelor Unite – Donald Trump și Dr Anthony Fauci – renumitul om de știință și imunolog american. Împreună cu susținătorii săi republicani, Trump nu s-a sfiit să denunțe public și în repetate rânduri sugestiile expertului pentru atenuarea pandemiei de Covid-19.

Aceste eforturi explorează acum noi direcții, unii republicani sugerând că activitatea Dr. Fauci ar putea avea legătură directă cu originea virusului ucigaș scăpat din Laboratorul din Wuhan, China. Senatorul Rand Paul acuză faptul că Dr Fauci a autorizat și finanțat cercetări riscante în cadrul respectivului institut de virusologie. Teoria aceasta nu ar fi chiar o noutate, ea a mai fost adusă în discuție de câteva ori în trecut. Dar ce ar fi nou – susține senatorul – este lipsa dorinței înalților oficiali americani din sănătate de a investiga cu adevărat chestiunea.

Fapte sau pură ficțiune?

Se pare că nu contează că reputatul doctor a fost numit director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) încă din 1984. Nici că gestionează un portofoliu extins de cercetare teoretică și aplicată pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor infecțioase cum ar fi HIV/SIDA, tuberculoza și malaria, sau boli emergente precum Ebola și Zika. Nici că a consiliat șapte președinți cu privire la diverse probleme de sănătate interne și globale. Și nici că a fost unul dintre principalii arhitecți ai Planului de urgență pentru combaterea SIDA, un program care a salvat milioane de vieți în întreaga lume.

Să conteze mai mult că autorizează ieșirile dintr-un buget care doar pentru anul fiscal 2021 s-a ridicat la 6,1 miliarde USD? Da, o parte semnificativă a acestuia este într-adevăr dedicat experimentelor de natură medicală, pentru că procesul științific are nevoie de experimente diversificate..!

Așa se poate face că de la aureola de ideolog integru ce implementează politici sanitare științifice până la suspiciuni de sponsor finanțist de experimente cu potențial morbid prin țări străine – ce-l încadrează mai mult ca sigur la potențiali criminali în masă dacă experimentele ar eșua – n-a mai rămas decât un pas!

Exemple similare – numărate. Iată câteva. Isus s-a căsătorit cu Maria Magdalena, iar din descendenții lor, stabiliți prin zona sudică a Franței, au apărut membrii dinastiei merovingiene. Piramidele egiptene au fost proiectate de extraterești. Munți Bucegi adăpostesc cel mai important centru spiritual-energetic al Terrei etc

Cu siguranță că unele propoziții urmăresc doar niște obiective de moment, de obicei pecuniare. Dar psihologiei conspirationiste puțini stim să-i facem față. Și datorită tergiversărilor apărute astfel, poate chiar acesta este punctul cu cele mai mari pierderi, inclusiv în vieți omenești!

Pe cine mai crezi, totuși? Ce mai e adevăr și ce mai e conspirație în zilele acestea? Cine merită investit cu autoritate să emită propoziții viabile în contextul și așa complicat în care „oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ”(Luca 21:26) – cf descrierii scriitorului nou testamental?

Conspiraţiile oferă sentimente false în direcția descoperirii unor adevăruri chipurile uitate sau voit ascunse. Totuși, sunt o formă simplistă de ignoranță, o proiecție a unui mental primitiv care oferă soluții ireale către un public credul și fără acces la informație. Chiar dacă scenariile fabricate sunt făcute să pară mai atractive prin comparație cu realitatea, concepţiile alternative propuse pentru explicarea unor fapte sunt doar dovada ca cineva nu are acces la adevăr.

Ieșirea de sub zodia teoriilor conspiraţioniste se realizează printr-o informare adecvată, pertinentă. Nu așa spunea Iisus? „Adevărul vă va face liberi” (Ioan 8, 32).

Rămai cu Opinia Production și spune-ți opinia despre …Anthony Fauci!

Opinia Production este o organizație media creștină cu sediul în România.
Scopul propus este popularizarea învățăturile Bibliei.
Abonează-te și tu, ca să evoluăm împreună în dimensiunea necesară spiritualității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.