Sfanta Maria. Nascatoare de Dumnezeu. Cunoscuta ca nascatoare de Dumnezeu, Sfanta Maria uimeste lumea prin aparitiile ei misterioase. Despre ce este vorba?

Una dintre cele mai frecvente apariții de sex feminin de pe coperta revistei Time este chiar…Fecioara Maria!

Însă aparițiile cotate a avea un efect cu mult mai serios sunt cele raportate în locuri care mai de care mai diverse de pe întregul pământ: Fatima (Portugalia), Lourdes (Franța), Guadalupe (Mexic), Zaragoza (Spania), Hai Lang (Vietnam), Buenos Aires (Argentina), Donglu (China), Altotting (Germania), Akita (Japan), Pompei (Italia), Gietrzwald (Polonia). Și aceasta – ca să fie numite doar câteva..!

Aparițiilor Fecioarei li se acordă de regulă o importanță considerabilă. Conform statisticilor Institutului pentru Cercetari Marianice in cadrul Universitatii din Dayton, 386 de cazuri de aparitii au fost raportate numai în secolul al XX-lea. Sute de cazuri rămân însă nepublicate și necercetate!

„Manifestările” supranaturale asociate aparițiilor provoacă fascinația televiziunilor, chiar Hollywood-ul făcându-și o adevărată fixație din a expune „minunile” raportate de trăitorii fenomenelor „supranaturale”.

Chiar dacă era abia ora 06:15 dimineața (decembrie, 08, 2021), Papa însuși a făcut o vizită statuii Imaculatei Concepții din Piazza di Spagna din Roma. I-a oferit flori albe Maicii Domnului și i-a înălțat rugăciuni ca să „protejeze atât locuitorii Romei, cât și bolnavii din întreaga lume care au nevoie de protecția ei maternală.”

Fascinația derivă nu doar din minunile raportate de către unii participanți, cât din susținerea bisericii catolice că Fecioara ar avea putere să ierte păcatele, întocmai ca Hristos. Aceasta explică și numărul imens al închinătorilor: numai prin în fața Fecioarei negre din Guadalupe, Mexic trec în fiecare an peste 20 miilioane de pelerini!

În calitate de mamă a lui Isus Hristos, Maria merită o uriașă considerație și apreciere!

Nu este ea aceea care a spălat pe Acela care avea să spele milioane de oameni de păcatele lor?

Nu a îngrijit ea de Cel ce rescrie destinele celor născuți în fire omenească, schimbând-o totuși într-o zi într-una duhovnicească, chiar și fără să înțeleagă întru-totul misiunea Lui..?

Creștinii cred fără reținere în dragostea cu care l-a învăluit constant pe Fiul ei, o dragoste duplicată cu siguranță în orele întunecate ale crucii! O dragoste care, chiar la maximul ei, nu este totuși decât o umbră a dragostei lui Dumnezeu, o reflexie alb-negru a lucrurilor pe care noi oamenii le putem aștepta de la El!

Dorind să-i confere respectul la pragul cel mai de sus, unii teologi au numit-o Teotocos – născătoare de Dumnezeu, iar unele biserici au fost denumite Notre Damme – „Doamna noastră, Maria”!

Cu toate acestea, o serie de mistere continuă să frământe pe cei ce caută prin religie răspunsuri la întrebări existențiale. Iată câteva:

Poate cu adevărat o femeie să fie născătoare de Dumnezeu?

Cum s-a ajuns totuși la divinizarea acestei femei atât de credincioase?

A fost Maica Domnului mai presus de greșelile omenești, atât de cunoscute nouă tuturor?

Are Fecioara un rol mijlocitor? Cine i l-a conferit?

Unde se află ea în acest moment?

De ce este numită Pururea Fecioară, câtă vreme a dat naștere unui Fiu!?

Este Maria deopotrivă cu Isus Hristos Mântuitorul, ca să poată ierta la rândul ei păcatele celor ce i se închină?

Sunt aparițiile ei reale sau denotă doar materializări necontrolabile ale închipuirii unor aspiranți de senzațional?

Cu timpul, în jurul lucrurilor bune care ni se pot întâmpla se pot aduna o întreagă colecție de povesti, validate uneori de sinoade bisericești și împănate de interese pământești.

Este și cazul în dreptul Fecioarei Maria?

Dacă ești un închinător al Fecioarei, ne-ar interesa răspunsurile tale.

Opinia Production este o organizație media creștină cu sediul în România.
Scopul propus este popularizarea învățăturilor Bibliei.
Abonează-te și tu, ca să evoluăm împreună în dimensiunea necesară spiritualității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.