Acolo sus, unde majoritatea oamenilor vor să ajungă, nu e …nimic! Kim Ung-Yong
Johann Goethe, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Isac Newton, William Sidis, Nikola Tesla sau Stephen Hawking sunt doar câțiva dintre oamenii celebri, genii remarcabile care au inovat, infrumusețat sau au modelat lumea în care au trăit! Ei fac parte dintre vârfurile inteligenței pe care clasamentele îi creditează cu un IQ (coeficient de inteligență) nu doar peste medie, ci cu o inteligență de excepție, peste un prag stabilit la un convențional – 160 coeficient IQ!
Sclipitori în domeniile lor de știință, cei mai mulți dintre ei au fost fie morocănoși sau ursuzi, antisociali sau depresivi, retrași în lumea lor, unii prea aroganți, alții incapabili de a se adapta la lumea în care au trăit! Nu de puține ori, cei care i-au cunoscut de aproape, au spus că puține lucruri îi puteau mulțumi!
Cercetările psihologice au atras atenția că viețile acestor uriași ai științei demostrează cât de ușor se poate ajunge la o fractură între inteligența intelectuală și cea emoțională!
Cum este posibil lucrul acesta?
În lucrarea lui de doctorat „Legile fundamentale ale imbecilității umane” dr. Cipolla merge chiar mai departe și face afirmații care au intrigat mediul universitar. El spune că imbecilitatea este o constantă care se păstrează inclusiv printre câștigătorii premiilor Nobel! În cele din urmă, în fața evidențelor, contestatarii doctorului Carlo M. Cipolla au fost nevoiți să-i dea dreptate!
Să fie lucrul acesta o problemă ce ține de determinism sau este o problemă de alegere?
Un caz aparte este cel al lui Kim Ung-Yong, un cercetător din Coreea de sud. S-a născut pe 7 martie 1963 în Coreea de Sud și este omul creditat cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă cunoscut, fiind înregistrat în Guinnes Book World of Records cu un IQ de 210. Doar prin comparaţie, celebrul cercetător Stephen Hawking avea un IQ de 160.
Kim Ung-Yong a vorbit de la 6 luni, iar la vârsta de 3 ani citea cursiv mai mult limbi (japoneză, engleză, germană). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era un pictor remarcabil.
A devenit student la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a urmat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început fulminant activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… în mod neașteptat, s-a întors acasă, în Coreea de Sud.
Fără să aibă finalizate studiile cu diplomă recunoscută în Coreea, a trebuit să-și echivaleze totul. A făcut-o într-un singur an şi, apoi, s-a angajat ca un simplu asistent universitar la o facultate din provincie. Nici măcar în capitala Seul!
Mediul academic a fost bulversat. Nimeni nu mai înțelegea nimic – decizia lui au catalogat-o simplu: o viață irosită, o alegere greșită!
În cele din urmă, întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii: „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează.”
Apoi a continuat: „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întorceți-vă la lucrurile simple”, a fost răspunsul simplu al celui mai inteligent om din lume. Astfel în singurul interviu pe care l-a acordat presei coreene pe această temă a spus că societatea ne orienteză greșit și că-i împinge pe oameni să caute satisfacții acolo unde ele nu există cu adevărat.
Cu multe secole în urmă, înțeleptul Solomon făcea o afirmație asemănătoare: „Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt! (Ecl.1:14)” Și totuși continuă înțeleptul, este ceva ce merită cu adevărat, ceva ce aduce satisfacție de lungă durată, ceva ce schimbă viață, aduce bucuria simplă, speanță, deschide orizonturi noi și dă un adevărat sens al vieții! „Teme-te de Dumnezeu și păzește prouncile Lui: Aceasta este datoria oricărui om!” (Ecl. 12:13)
Tu ce părere ai? Care sunt lucrurile care îți desenează viitorul?
Dacă vrei să afli mai multe, vezi și materialul TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE PORUNCILE LUI DUMNEZEU:
Nr. 1 ,,de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu…” Isaia 48:18
Poruncile divine îl păzesc pe om de alegeri greșite și de nefericire.
Nr. 2 ,,Domnul te va face să fii cap, nu coadă, dacă vei asculta de poruncile Domnului.” Deut. 28:13
Nu ,,pactul cu diavolul” aduce succesul, ci înțelepciunea dată de poruncilor divine.
Nr. 3 ,,Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.” Ioan 14:15
Dumnezeu spune: ,,Dacă Mă iubești, ai grijă de tine, păzind poruncile Mele.”
Nr. 4 ,,Cine păzește porunca, își păzește sufletul…” Proverbe 19:16
Poruncile ne cer să fim vigilenți, lumea și natura noastră morală sunt periculoase.
Nr. 5 ,,În păcat m-a zămislit mama mea. Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii!” Ps. 51:5,6
Deși înțelegem valoarea poruncilor, suntem incapabili să le păzim fără ajutorul Lui.
Nr. 6 ,,Fiți înțelepți în ce privește binele, și proști în ce privește răul.” Romani 16:19
Păzirea poruncilor divine limitează experimentarea răului.
Nr. 7 „Să iubești pe Domnul cu toată inima ta… și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Marcu 12:30-31
Esența poruncilor divine este relația cu Dumnezeu și cu semenii.
GIPHY App Key not set. Please check settings