Prinţesa Mako este nepoata împăratului Japoniei, fiica fratelui mai mic al împăratului Naruhito. Mako a împlinit de curând 30 de ani și a trăit în sfârșit bucuria de a se căsători cu colegul său din studenție, Kei Komuro.
Din cauza aceasta Mako – Mako Komuro după noul ei nume – a fost nevoită să părăsească cea mai veche monarhie din lume și – pe cale de consecință – să renunțe la toate beneficiile care rezultau din această poziţie: multiple onoruri sau diverse indemnizații.
Pierderea statutului este o prevedere indiscutabilă impusă de lege în dreptul femeilor ce descind din linia monarhiei nipone – dacă aleg să se căsătorească cu un om de rând. Evident, copiii femeilor ce rezultă în urma căsătoriei cu bărbaţi fără sânge albastru nu pot fi incluşi în succesiune.
Mako și Kei s-au cunoscut în urmă cu aproape un deceniu, în timp ce studiau împreună la International Christian University din Tokyo. Mako a studia acolo arta şi patrimoniul cultural. Mai târziu a aprofundat diferite studii la Universitatea din Edinburgh sau la Universitatea din Leicester.
Kei a plecat în 2018 în Statele Unite pentru a urma studiile de Drept și lucrează pentru o mare firmă de avocatură din New York. Deși fără rang nobiliar, în ciuda orginii sale umile, Kei a cutezat să-o ceară în căsătorie pe prințesa Mako în timpul unei cine în decembrie 2013. Cei doi și-au trăit ulterior povestea de iubire departe de ochii curioși ai oamenilor.
Ar fi trebuit să se căsătorească încă din 2018, cum au anunțat inițial, însă nu s-a putut. Cuplul a fost ţinta unor comentarii publice greu de digerat. Întâi despre capacitatea tânărului de a fi soţul unei fiice imperiale! Apoi despre anumite împrumuturi financiare ale mamei lui și folosite de el în vederea școlarizării. Tânărul s-a ales rapid cu etichete de parvenit sau materialist. Aceste suspiciuni pot fi intolerabile pentru Japonia, acolo unde se aşteaptă un comportament ireproşabil de la cei ce intră în instituția căsătoriei. În special atunci când în joc este imaginea cuiva din preajma tronului crizantemei! Dezvăluiri contestabile din partea tabloidelor și căutările lor neobosite după detalii murdare legate de familia sa l-au forţat pe Kei să lupte pentru apărarea reputaţiei. În tot acest timp Mako a fost extrem de afectată, dezvoltând adevărate simptome de stres post-traumatic.
A realizat însă că viitorul ei soţ este un om „sincer, inteligent, muncitor şi care are o inimă mare“. După cum spunea, “pentru mine, Kei este o persoană de neînlocuit, iar pentru amândoi, căsătoria a fost o alegere necesară pentru a ne împlini şi preţui iubirea.” Declarațiile lui nu sunt cu nimic mai prejos: “O iubesc pe Mako. Vreau să-mi petrec singura viaţă pe care o am alături de persoana iubită. Până acum ne-am împărtăşit mereu sentimentele, şi la bucurie, şi la tristeţe.”
Combinația dintre iubire și onoare a prințesei este greu de trecut cu vederea. A ales să renunțe inclusiv la plata forfetară alocabilă în mod obişnuit femeilor casei imperiale care se căsătoresc cu bărbaţi de rând: 153 de milioane de yeni, ceea ce înseamnă cca 1,3 milioane de euro!
Nunta, care a divizat puternic opinia publică din Japonia, s-a desfășurat fără fast sau ceremonie regală. Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako când părăsea reşedinţa imperială Akasaka din Tokyo, nu înainte de a-și lua rămas bun de la familie, înclinându-se în faţa părinţilor şi îmbrăţişându-şi sora.
La aeroport, aproximativ 100 de jurnalişti au fost prezenţi. Mako și Kei au trecut impasibili printre aceştia, dar nu au uitat să îşi zâmbească din priviri în timp ce se îndreptau spre poarta de îmbarcare către o nouă viaţă – New York.
Prințesa Mako a renunțat la TOT pentru iubirea vieții sale. Dacă a făcut bine sau rău – aceasta este o altă discuție. Însă ca regulă generală în viață, orice lucru cu adevarat valoros trebuie să coste ceva.
Probabil că știi și tu că Biblia nu este străină de ideea iubirii până la capăt: „Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este tare ca moartea, şi gelozia este neînduplecată ca locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului” (Cântarea Cântărilor 8:6).
Să fi știut lucrul acesta prințesa Mako? Să-l fi aflat la Universitatea Creștină Internațională pe care a absolvit-o în Tokyo?
Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro
Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație
GIPHY App Key not set. Please check settings