in

BILL GATES. UN FERMIER CIUDAT. BIBLIA DESPRE INVESTIȚII SIGURE

Deși nu pare să consume mai mult ca alți oameni, Bill Gates a devenit și cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din Statele Unite! Potrivit revistei Forbes, la începutul anului 2021, Gates strânsese – în tăcere –  98.000 de hectare de terenuri agricole! Pentru a pune mai bine în perspectivă, această suprafață echivalează cu mărimea orașului Paris – înmulțită cu 10!

Bill Gates nu a fost niciodată fermier. Acest tip de muncă grea nu este cea care l-a făcut bogat. De ce și-ar dori miliardarul tech acest gen de posesiuni..?

În urmă cu 40-50 ani, trendul general era că oamenii n-ar avea nici-un motiv să-și dorească un computer personal la ei acasă. La vremea aceea, acestea erau nefirești de mari și nimic din ceea ce puteau să facă nu le făcea să fie de dorit. Dar vizionarul Bill nu era de această părere.

La vârsta de 13 ani, a urmat școala privată Lakeside. Acolo a avut prima introducere în computere. A exersat programare în Basic, realizând un joc simplu „Tic-Tac-Toe”. Apoi s-a înțeles cu  compania Computer Center Corporation pentru a petrece timp pe computerele lor – învățând codul sursă, cum ar fi Fortran, Machine Code și Lisp.

În 1973, Bill Gates s-a înscris la Harvard, unde a studiat matematică și informatică. Cu toate acestea, Gates era mai interesat să-și urmărească propria codificare și, când a văzut ocazia de a-și întemeia propria companie, a renunțat la Harvard fără să-și mai finalizeze studiile.

A fondat Microsoft în 1976 când a încheiat un contract cu Micro Instrumentation and Telemetry Systems pentru a dezvolta un sistem de operare de bază pentru noile lor microcomputere.

Prin anii 1980, Microsoft a reușit să câștige poziția dominantă în fabricarea de software, exact când piața calculatoarelor personale a început să crească. Programe precum Microsoft Word și Excel au devenit standardul industriei.

În 1990, Microsoft a lansat prima sa versiune de Windows. Era vremea când software-ul de operare înlocuia interfețele text cu interfețe grafice.

În 1995 a fost lansat Windows 95, stabilind noi standarde pentru sistemele de operare. Această versiune a fost coloana vertebrală a tuturor versiunilor viitoare – Windows 2000, XP sau Vista.

Deși a fost firma dominantă de calculatoare prin anii 80-90, acum Microsoft este văzută ca o companie în scădere în comparație cu Google și Apple, mult mai di namice și agresive.

Majoritatea computerelor din lume folosesc însă licențe Microsoft, iar Bill este unul dintre cei mai bogați oameni de pe glob – 121 de miliarde de dolari avere netă.

Din 2008 Gates lucrează cu normă întreagă în interes filantropic. Domenii de interes: îmbunătățirea sănătății și eventual problemele de mediu.

Întrebat despre motivația unora dintre donațiile sale, Gates răspunde: „Nu se referă la nicio religie anume; este vorba despre demnitatea și egalitatea umană ”.

Acesta este un lucru bun. Dar de ce totuși…terenuri agricole!?

Aplicația

Este aceasta în legătură cu criza climatică și “revoluția verde globală”, pe care Bill le înțelege mai bine ca restul oamenilor? După cum avea să mărturisească el însuși într-un interviu pentru Reddit, motivul acumulărilor excesive de terenuri „nu este legat de climă”.

Este în legătură cu „sprijinul ferm acordat agriculturii durabile”, așa cum se justifică public grupul său de investiții Cascade Investment? Hmm, dacă pui în ecuație faptul că Bill este acționar fix la companiile de proteine ​​vegetale Beyond Meat and Impossible Foods precum și la producătorul de echipamente agricole John Deere, aureola filantropică se blurează ireparabil…

Cât despre argumentul că respectivele terenuri vor putea îndeplini mai bine obiectivul de a deveni „neutre la emisiile de carbon” – nici nu poate fi luat în calcul. Cantitatea de gaze cu efect de seră ce rezultă din monoculturile și tehnicile agricole intensive ale mega-companiilor de profil este uriașă! Si aceasta pentru simplul motiv că ținta recuperării investițiilor și obținerii de profit cu orice chip va bate întotdeauna interesele diafane ale salvării planetei!

Ce-a mai rămas? Pure investiții și plasamente cu scopuri malefice și ascunse ale vizionarului magnat?

Probabil reflectările obscene ale vanității și egoismului? Să vrei întotdeauna ceva mai mult decât ai..?

La urma urmei – nimeni nu ar trebui să fie prea preocupat cu privire la ce fac oamenii cu banii lor.  Cititorul Scripturii găsește în împăratul evreu Solomon un Bill Gates al antichității. Cu o avere practic nenumărabilă, iată-i o parte a zbaterii interioare pe muchea trecerii spre eternitate:

„…mi-am zidit case, mi-am sădit vii, mi-am făcut grădini si livezi de pomi …mi-am făcut iazuri…am cumpărat robi si roabe…am avut cirezi de boi si turme de oi …mi-am strâns argint si aur …tot ce mi-au poftit ochii, le-am dat… Apoi, când m-am uitat cu băgare de seama la toate lucrările pe care le făcusem cu mâinile mele si la truda cu care le făcusem, am văzut ca in toate este numai deșertăciune si goana după vânt, si ca nu este nimic trainic sub soare.” (Ecl 2,4-11)

 Probabil că singura cale pentru cineva de a vedea diferenta dintre risipă și autenticele investiții este să cunoască scopul suprem al vieții si sa actioneze potrivit lui. În OPINIA ta, care ar fi acela? Lasă-ne un comentariu.

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings