in

AMERICA, AGAIN! CELE 10 PORUNCI REVIN! BIBLIA DESPRE LEGEA DIN INIMĂ

„Cele Zece Porunci trebuiesc afișate în toate școlile publice finanțate de stat!”

Inițiativa aparține guvernatorului republican al statului Louisiana, Jeff Landry. El a semnat promulgarea unei legi statale ce impune ca, începând cu anul 2025, „Cele zece porunci” să fie afişate în toate şcolile publice finanţate de stat, de la grădiniţe la universităţi.

Seamănă foarte mult cu indicațiile vechi-testamentale cu privire la porunci și legi: „Să le întipărești în mintea copiilor tăi.. să-ți fie ca niște fruntare între ochi”(Deuteronom 6:7.8) – sigur, o indicație aparținând unei conduceri statale aparte și unice: cea teocratică!

Propunerea republicanului include și elemente grafice: „Cele zece porunci” să fie afişate într-un cadru suficient de mare şi cu „font adecvat – pentru a fi lizibile!”

Asociația American Civil Liberties Union (ACLU), cunoscută publicului ca acerbă apărătoare a libertăţilor civile, a anunțat că va acţiona inițiativa în instanţă.

 Într-un comunicat, ACLU avertiza că „Legea încalcă separaţia dintre biserică şi stat şi este în mod clar neconstituţională”. Iar, pe cale de consecință, Legea din Luisiana, extrem de grav, anulează primul amendament al Constituției SUA, care interzice instituirea unei religii naţionale sau ascendența unei religii în detrimentul alteia.

Primul amendament are o istorie veche. Acesta nu a fost un simplu exercițiu intelectual al fondatorilor Americii. Nu a fost nici un lucru accidental faptul că libertățile de religie, de exprimare, de presă, de întrunire și de exprimare a plângerilor împotriva guvernului  au fost legate în același amendament. Toate acestea, împreună, reprezintă elementele esențiale ale libertății – dreptul de a gândi, a crede și a se manifesta așa cum dorește cineva și, în același timp, de a avea dreptul și de a-și exprima convingerile! De fapt, prin aceasta, America și-a câștigat pe drept blazonul de bastion al libertății, în special al libertăților religiose – imposibil de obținut în teritoriile Europei abia ieșite din Evul Mediu, brăzdate de îngrădiri religioase și de inchiziție!

Prima persoană care a definit aceste libertăți într-un sens modern a fost Roger Williams, un pastor puritan venit din Anglia în Massachusetts in 1631 și care a cerut pentru „toți oamenii din toate națiunile” aceleași libertăți și drepturi! Williams a fondat apoi Providence, din statul Rhode Island, și acolo a creat, în anul 1636, primul guvern din lumea occidentală care a acordat libertate religioasă deplină.

În 1797, la numai opt ani de la adoptarea Constituției americane, după obținerea independenței din 4 iulie 1776, Senatul a aprobat în unanimitate un tratat redactat de George Washington și semnat de John Adams, care spunea: „Guvernul Statelor Unite nu este fondat în niciun fel pe religia creștină”. Astfel, Primul Amendament, garantează neimplicare guvernamentală în problemele de credință și conștiință!

Astăzi, Luisiana, prin Legea statală adoptată, a stârnit o adevărată furtună constituțională! Trebuie spus că nu este primul stat care a gândit o astfel de lege; dar este primul care o și adoptă!

Mulți s-au grăbit să exprime susținerea pentru inițiativa Luisianei! Dar, gândiți-vă bine, asta vrem acum, în era „separației bisericii de stat”, întoarcerea la vremurile restrictive ale libertăților de conștiință? Stabilirea unei religii naţionale sau preferinţa unei religii faţă de alta? Așa mor, de fapt libertățile, în aplauzele celor care nu înțeleg magnitudinea unor astfel de inițiative! Cu toate consecințele de rigoare!

Chiar dacă Legea a rămas sfântă, dreaptă, bună și veșnică, Dumnezeu însuși a lăsat libertatea de a asculta de ea sau nu! Înainte de a fi scrisă pe pereți sau inserată în final în file de constituții statale, locul scrierii ei este mai intâi în „inima oamenilor”(Evrei8:10)! Dar chiar și așa, cu condiția de netrecut: doar pentru cei care-o doresc scrisă acolo..!

Ce înseamnă mai concret lucrul aceasta? Urmărește materialul următor:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE LEGEA DIN INIMĂ

Nr. 1 Legea lui Dumnezeu nu poate rămâne pe tablele de la Sinai, ea trebuie transpusă în inimă.

,,Dar iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor.” Evrei 8:10

Nr. 2 Dumnezeu apreciază moralitatea celor care își ascultă conștiința, influențați de El.

,,Când Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii… ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor.” Romani 2:14-15

Nr. 3 Legea scrisă în inimă = asumarea unui anumit fel de a fi: bun, credincios, autentic.

,,Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: leagă-ți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale.” Proverbe 3:3

Nr. 4 Mementourile despre Legea morală au sens doar dacă aceasta există și în inimă.

,,Și poruncile acestea, pe care ți le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi și să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini și să-ți fie ca niște fruntare între ochi. Să le scrii pe ușorii casei tale și pe porțile tale.” Deuteronom 6:6-9

Nr. 5 Legea morală nu e spre a fi păstrată pe hârtie, ci în gânduri, în decizii și în acțiuni.

,,Voi sunteți arătați ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui Viu; nu pe niște table din piatră, ci pe niște table care sunt inimi de carne.” 2 Corinteni 2:3

Nr. 6 Convertirea/ pocăința/ nașterea de nou = experiența care mută Legea de pe hârtie, în inimă, din teorie, în practică.

,,Le voi da o altă inimă… Voi lua din trupul lor inima de piatră și le voi da o inimă de carne, ca să urmeze poruncile Mele.” Ezechiel 11:19-20

Nr. 7 În timp ce contemporanii Săi aveau o religie centrată pe exterior, Isus accentuează religia inimii.

,,Vreau să fac voia Ta, Dumnezeule!” Și Legea Ta este în fundul inimii mele.” Psalmi 40:8

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings