in

ANGELA MERKEL. CĂDEREA ZIDULUI BERLINULUI. BIBLIA DESPRE UNITATE

Oamenii din micul oraș german Templin nu și-au imaginat niciodată că plăpânda blonduță din comunitatea lor – Angela Dorothea – va ajunge cea mai puternică femeie din lume timp de nouă ani consecutivi – potrivit Forbes.

Într-o duminică, Angela asculta la biserică predica tatălui ei, când mama ei a început să plângă. Motivul: “Vor să construiască un zid! Vor să închidă granița dintre Germania de Est si de Vest!“   Angela era uluită: de ce ar face cineva așa ceva? Oamenii n-ar trebui împiedicați de niciun fel de zid să meargă oriunde vor!

Când a crescut, Angela a studiat chimie cuantică. Își dorea să devină profesor la Universitate. Politia secretă i-a transmis ca nu va putea promova decât dacă era de acord să spioneze pentru ei. Motivul pentru care nu și-a atins niciodată visul este strâns legat de respingerea propunerii lor. În 1989, Zidul Berlinului a fost doborât. Comunismul era practic dispărut! Imediat, a sunat-o pe mama ei: „S-a terminat cu zidul! De acum, suntem liberi!”

Angela a devenit ulterior vestitul cancelarul creștin al Germaniei. Un conducător hotărât care știe câtă suferință provoacă zidurile. Ați remarcat? Oamenilor le place să construiască ziduri. Tot felul de ziduri! Nu numai între germani și germani; între nord-coreeni și sud-coreeni; între palestinieni și evrei; între americani și mexicani sau mai recent între englezi și europeni. Dar și ziduri între albi și negri..Ziduri între religii…Ziduri între bogați și săraci.. De ce oare?

Din simplul motiv că permitem aroganței să existe, deoarece hrănim ego-uri uriașe și permitem tacit acestora manifestare nestingherită în noi. “Fac apel nu la a crea ziduri, ci pentru a construi poduri,” avea să spună pentru The Washington Post și Papa Francis.

Nu poduri cu orice chip, ci poduri în Christos – sperăm că aceasta a intenționat să spună! Insă poate cel mai bine a surprins această idee marele teolog Pavel: „.. Hristos Isus… a surpat zidul de la mijloc care-i despartea” Acel Iisus Christos a cărei agendă fără ascunzișuri presupunea dărâmarea zidurilor de despărţire dintre oameni şi oameni.

Pentru acest motiv a și venit în lumea noastră, a dormit sub acoperişul nostru, a mâncat cu noi la mesele noastre, ne-a învăţat pe străzile noastre şi ne-a tratat cu cea mai mare amabilitate şi curtenie. Ca oameni dezvoltăm propriile opinii pe subiectul acesta.

Totuși – cum se surpă zidurile şi cum construiesc podurile? Exprimă-te în secțiunea de comentarii. Și ramâi cu Opinia Production.

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings