in

EMMERSON MNANGAGWA. E-ATÂT DE SIMPLU S-AJUNGI ÎN RAI! BIBLIA DESPRE MÂNTUIRE

Africa. Mereu surpinzătoarea Africă..!

Milioane de cetățeni din Zimbabwe vor merge cu siguranță în …rai! Cel puțin așa le-a promis președintele Emmerson Mnangagwa în timpul campaniei electorale din luna august, a anului 2023. Drumul pe care trebuia să-l parcurgă pentru a ajunge în rai era unul simplu și ușor – corespundea cu drumul către urnele de vot pentru alegerile guvernamentale: : „Votați-ne pe mine și partidul meu de guvernământ! Ofer garanții că astfel vom ajunge cu toții în rai!”

Cât despre membrii păcătosului Consiliu Local din Harare – condus de opoziție – care nu și-a făcut datoria în ceea ce privește bunăstarea oamenilor, președintele Emerson a declarat: „niciunul dintre ei nu va ajunge în rai”!

Atât opoziția, cât și membrii coaliției au criticat acest discurs ca fiind ilegitim și manipulator. Acuzat de corupție, nepotism, agresivitate și, desigur, de uriașe fraude electorale, Emmerson Mnangagwa a fost reales presedinte pe 23 august! Discursul electoral cu drumul spre rai i-a ieșit! Mai are să ofere acum certificatele de garanție pentru locurile rezervate în rai pentru alegătorii săi!

Cum va face lucrul acesta nu a spus… deocamdată! Mai de dorit ar fi să elimine, măcar puțin, iadul economic în care a scufundat țara, numai anul acesta moneda natională devalorizându-se cu 80%! Despre anii precedenți nu mai vorbim…

Cu siguranță, opoziția a avut dreptate! Discursul lui a fost unul profund manipulator! Nu este pentru prima dată când religia este folosită intensiv pentru atinderea unor scopuri făr nicio legătură cu mesajul credinței! Și nu este nici singura țară, sau singurul lider care procedează în termenii aceștia!

Profitând de profilul moral sensibil, uneori naiv al credinței, de dorința fierbinte a oamenilor pentru ceva mai bun, istoria este plină de elemente manipulatoare ale maselor de oameni prin intermediul religiei!

Să nu uităm acuzele lui Nero la adresa creștinilor, acuzația diverselor grupări religioase în perioada Evului Mediu pentru toate relele, războaiele, epidemiile, cutremurele, foametea sau seceta care lovea anumite regiuni ale Europei! Faimoasa „vânătoare de vrăjitoare” cu învrăjbirea oamenilor unii împotriva altora doar folosindu-se de elemente ale religiei!

Pentru cei care mergeau în cruciade li s-a garantat ieratarea păcatelor, pentru criminalii care îi ucideau pe schismatici sau protestanți se oferea iertarea deplină, pentru inchizitorii care ucideau cu sânge rece în numele credinței, orice păcat era iertat iar, tuturor acestora, li se garanta locul în rai! Aici își găsesc locul și indulgențele vândute pe bani grei pentru iertarea păcatelor, încurajarea pelerinajelor la moaște celebre și presupusele locuri sacre garantând iertarea și ajungerea în rai, stimularea sentimentelor religioase pentru atingerea unor scopuri mercantile oferind de fapt… nimic! O listă …interminabilă!

Într-un asemenea climat nu mai este nicio surpriză cu privire la motivele izbucnirii Revoluției Franceze și nici la scoaterea religiei creștine catolice în afara legii și înlocuirea divinității – pentru un timp – cu o prostituată declarată Zeița Rațiunii! Și cu siguranță – motive similare au contribuit la cunoscuta acuză a lui Karl Marx, în 1844, înainte de declanșarea revoluției din 1844: „Religia este opium pentru popor”!

Orice manipulare a convingerilor relogioase, a credinței simple a oamenilor, oferindu-le ceva ce oamenii în realitate nu pot oferi niciodată, aduce deservicii majore credinței! Biblia condamna orice încercare de manipulare și o declară ca fiind de origine satanică!

În ce privește mântuirea, Biblia, singura sursă credibilă, ne oferă o imagine clară și simplă – singura cale spre cer este credința în Isus Hristos! „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.”  (Fapte 4:12)

Și singurul care o poate oferi este doar Dumnezeu! „… darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6:23)

Orice altă cale duce cu siguranță spre altă destinație.

Vrei să știi mai multe? Vezi și:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE CARE NU DUC LA MÂNTUIRE.

Știai că Biblia spune – Nr 1. Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.  (Efeseni 2:8-9)

– Cea mai intuitivă eroare este aceea că vom ajunge în rai dacă suntem buni.

– Însă Biblia este foarte categorică cu privire la acest aspect, spunând că mântuirea nu vine de la noi. 

– Faptele bune pe care le facem sunt un efect al mântuirii, nu cauza ei.

– Oricât de multe fapte bune am face, acestea nu anulează nici măcar unul din păcatele noastre.

Știai că Biblia spune – Nr 2 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți. (Fapte 4:12)

-Singurul care oferă mântuirea este Hristos. El a ales să se bazeze pe oameni pentru a răspândi vestea bună a mântuirii.

-Însă nici un om nu poate avea un rol cât de mic în procesul mântuirii.

-Biblia nu lasă loc conceptului de „co-mântuitor”.

Știai că Biblia spune – Nr 3 Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi. (Rom. 2:13)

-Informația este putere. Este vital să știi ce ai de făcut pentru a fi mântuit.

-Însă această putere este activată numai în momentul aplicării informației.

-Nu este suficient să cunoaștem ce spune Dumnezeu, dacă nu facem ce ne spune El.

Știai că Biblia spune – Nr 4. Pentru că, întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi şi nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu. (Romani 10:3)

-Deoarece standardul pus de Dumnezeu pare prea înalt, oamenii au tendința să adapteze acest etalon și își făuresc propriile criterii pentru neprihănire.

-De cele mai multe ori, sursa de inspirație pentru stabilirea nivelului de neprihănire este stilul propriu de viață, cu bunele și relele lui.

Știai că Biblia spune – Nr 5. Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)

-O viață religioasă nu garantează obținerea mântuirii.

-Practicile spirituale precum rugăciunea, participarea la biserică și citirea Bibliei sunt foarte utile, dar practicarea lor fără o relație reală cu Mântuitorul nu este de nici un folos.

Știai că Biblia spune – Nr 6 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci , le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’ Matei 7:22-23

-Dumnezeu alege să își manifeste puterea Sa într-un mod supranatural prin anumiți oameni. Drept rezultat, aceștia pot face adevărate minuni.

-Însă această capacitate nu este echivalentă obținerea mântuirii. Hristos declară că astfel de oameni pot pierde mântuirea dacă nu au o relație autentică cu Dumnezeu și nu se lasă schimbați de influența Lui.

Știai că Biblia spune – Nr 7 Mai ușor este să treacă o cămilă prin urechea unui ac, decât să intre un om bogat în Împărăția lui Dumnezeu! (Marcu 10:25)

-Banii oferă senzația de putere. Cu bani se poate cumpăra aproape orice.

-Însă realitatea demonstrează că zonele dezvoltate economic sunt cele mai secularizate și dezinteresate spiritual.

-Cu toate acestea, unii încearcă să folosească banii cu scopul de a obține anumite favoruri de la Dumnezeu. Se dăruiesc sume imense la biserici sau chiar se sponsorizează construirea lăcașurilor de cult în speranța că aceasta va conta în viața de apoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings