in

FRANK CAPRIO. UN PRIETEN ÎN SALA DE JUDECATĂ. BIBLIA DESPRE IERTARE

N-o să vedeți pe nimeni în sala de judecată prea liniștit. Cu atât mai puțin probabil, după sentința judecătorului, să-l vedeți pleacând de-acolo entuziasmat! Cu toate acestea, uitați-vă la acești oameni: Louis Richardson! Stephanie Prejaro! Candida Harrison! Steven DiLori! Chiar și această mamă cu cei cinci copii ai ei! Este ca un șablon: toți părăsesc sala de judecată zâmbind, împăcați perfect cu sentința obținută!

Ce se întâmplă aici? Însuși judecătorul – Dl Frank Caprio, șeful Curții Municipale din Providence, Rhode Island, SUA – face toată diferența. Datorită reputației sale de magistrat imparțial care tratează decent și respectuos oamenii. A ascultat istoriile a mii de oameni care au ajuns la proces în boxa acuzaților. Ca un adevărat părinte, le dă tuturor șansa de a se îndrepta. Iată cazul acestei fete – Tahani Amuneah. Ea are achitat un abonament anual de parcare pentru un anumit loc din zonă. În ciuda acestui fapt, Amuneah are șase amenzi de parcare neplătite!

Pentru că, deși și-a parcat mașina în fața casei în care locuiește, abonamentul ei nu se extinde și pentru acel loc. „Pentru că nu există locuri în parcare, și este așa de greu să găsești un loc…” Pentru un motiv sau altul, judecătorul schimbă subiectul:” Ești studentă? Da.” Fata studiază informatică – ingineria rețelelor. ” Informatică? Oh, sper că n-ai piratat astăzi rețeaua instanței de judecată, nu? Nu. Nu”. Turnură neașteptată pentru o biată studentă imigrantă: „Bine, în primul rând îți voi anula penalizările amenzilor, da? Vedem apoi ce voi face cu celelalte amenzi. Deci amenzile inițiale erau în cuantum de 150 USD, cu penalizări cu tot ajungeau la 350 USD.

Ce voi face pentru tine – voi percepe doar jumătate din suma amenzilor inițiale, adică 75 USD. ” Așa ceva?! „Și sper că vei fi mai atentă pe viitor.” „Mulțumesc mult.” Înainte ca fata să plece – o altă scurtă întrebare: „Îți place în orașul acesta?” Uh, așa și-așa” a venit răspunsul fetei. Cum adică?! „Am avut niște încurcături.., prima dată mi-au spart geamul… pentru că eu locuiesc în Laraf Pars, iar a doua oară mi-au măzgălit cu carioca fel de fel de lucruri pe mașină, și de fapt din cauza asta parchez în fața casei mele, chiar dacă știu că astfel pot primi amenzi… ”

Judecătorul se arată surprins. ” Adică ți-au spart mașina?” Amuneah răspunde: „Da, geamul meu, mi-au spart geamul, nu mi-au furat nimic, îmi imaginez că au fost beți și au spus oh, să spargem ceva… ” Ce-a urmat? „Văd că ai o atitudine atât de bună pentru cineva care se străduie să studieze p-aici. Voi reconsidera ceea ce am decis, pe baza faptului că ți-a fost spart geamul, asta te-a costat bani, da, iar tu ai făcut tot ce trebuia să faci… Își voi anula și restul din amenzi. Nu vei mai plăti nimic, bine?” Vă amintiți marea galerie de fețe zâmbitoare?

Iată încă una! „Vă mulțumesc foarte mult”. „Vezi cumva să rezolvi problema”. „Vă mulțumesc foarte mult”. „Bine, cele bune”. „Vă mulțumesc foarte mult.” Ce-ar mai fi de spus? Luați – vă rugăm – în considerare această opinie!

Să presupunem că acest citat biblic ar fi adevărat: „Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer!” – atunci: Cu un astfel de Tată ceresc căruia să I ne putem adresa, Ziua Judecății nu ar trebui să mai fie privită ca un trailer de groază al viitorului, ci ca un film al „veștilor bune”!

Pentru că vedeți – chiar Isus a petrecut atât de mult timp din viața Sa, încercând să elibereze pe oameni de noțiunile false cu privire la Tatăl ceresc: Tatăl este nu doar drept, ci și decent, cinstit, iubitor, bun și iertător!

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings