in

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ. CĂUTAREA NEMURIRII. BIBLIA DESPRE NEMURIRE

Ca generație, ne-am dezvoltat în umbra seriei de filme SF – Terminator! O rețea de Inteligență Artificială, denumită SkyNet, scăpată de sub controlul uman, și-a dezvoltat o rețea neuronală paralelă și, dobândind conștiință de sine, a început un război de exterminare a rasei umane, privită ca o potențială piedică pentru noua conștiință globală! Era.. doar un SF!

Însă în ultima perioadă auzim tot mai des despre AI – Inteligența Artificială – simularea proceselor inteligenței umane de către sistemele informatice. Dinamica noilor aplicații ale IA pare a fi scăpată, însă, de sub control! Chiar cei mai implicați în fenomen spun ca ar trebui să luăm o pauză, neștiind unde vom ajunge cu adevărat! Guverne ale lumii, încep să pună în discuție necesitatea unui control mult mai riguros în domeniu! Italia a fost prima țară care a interzis, până la noi cercetări, implicarea IA în mai multe domenii decât cele reglementate! Chiar și Elon Musk a spus, și este o voce importantă în domeniu, că trebuie să ne oprim pentru un timp!

De ce se tem așa de mult oamenii de noua IA? Mai ales că, în multe domenii, ne-ar face munca mai ușoară! IA se va familiariza cu textele, imaginile, sunetele și video-urile umanității. Va înlocui motoarele de căutare ale internetului. Va face munca oamenilor. Va produce conținut artistic original. Va automatiza locurile de muncă. Va face descoperiri științifico-medicale și va genera modificări genetice semnificative ce vor extinde durata de viață a omului la cel puțin 300 de ani, se presupune.

Și, atunci, de ce să ne temem, dacă toate acestea reprezintă un ajutor și un mare pas înainte? Sau este ceva ce nu știm sau nu putem să spunem!?

Realitatea este că, din câte se pare, s-a intrat pe un teren foarte sensibil! Recent, Intel a dezvoltat noi procesoare, ca si Apple dealtfel, inspirate din arhitectura creierului uman, care nu doar că execută comenzile ci au dobândit capacitatea de a învăța și a se dezvolta independent arhitecura de bază! Astfel, procesorul are capacitatea să învețe într-un mod similar cu cel uman sau animal! Aceste procesoare neuromorfice, reprezintă informația prin pulsuri, la fel ca și neuronii din creierul uman! Interesant – această tehnologie a fost patentată la Institutul Român de Știință și Tehnologie de la Cluj!

Acum, cel mai mare computer neuromorf se găsește la Universitatea din Mancester, Mare Britanie! A fost numit Spiking Neural Network Architecture – pe scurt SpiNNaker. „Sarcina sa principală este să creeze modele parțiale ale creierului: de exemplu, modele ale cortexului, ale ganglionilor bazali”, a explicat Steve Furber, profesor de inginerie a computerelor. Această construcție de modele artificiale va putea cartografia creierul uman, suficient de detaliat, încât vom putea descoperi secretele spiritului și ale conștiinței umane!

În mai puțin de 30 de ani se presupune că oamenii vor fuziona cu IA – creierele biologice să devină mai degrabă digitale sau cele digitale să capete valențe biologice, upload-ând părți ale conștiinței în lumea virtuală și dând naștere unei noi comunicări – Neo-Spiritiste! Astfel, viața va căpăta o formă mai degrabă spirituală decât materială, iar dacă nu vom putea atinge niciodată veșnicia materială atunci vom trăi în forma unei conștiințe permanente într-o lume virtuală!

Nemurirea! Acesta este de fapt scopul proiectului AI. Fascinant, nu-i așa?             Totuși! Pentru cei ce cunosc Scripturile, aceasta se încadrează la încercarea de subscriere la vechea minciună pe care Diavolul a strecurat-o neamului omenesc – anume a nemuririi fără Dumnezeu! Cu atâta moarte în jurul nostru, astăzi fiecare dintre noi poate observa cât de păguboasă și otrăvitoare a fost pentru umanitate mincinoasa ipoteză luciferică Hotărât că nu veţi muri (Geneza 3:4).

De aceea, permite-mi să-ți prezint:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE NEMURIRE

Știai că Biblia spune – Nr 1. (Dumnezeu dă) “viaţa veşnicã celor ce, prin stãruinţa în bine, cautã slava, cinstea şi nemurirea” (Romani 2,7) – Marile investiții în cercetare neuronală tatonează dezvoltarea de modele care să permită crearea unui creier artificial. Ca mai apoi să obținem vieța veșnică – în trupul acesta! – Ce vrem de fapt? Ficatul schimbat din 10 in 10 ani? Țesuturi cardiace de rezerva? Chiar ne trebuie o veșnicie sub …aparate? – Scriptura nu învată ca nemurirea n-ar trebui cautată. Dar nu pe linia aceasta. Calificarea noastră spirituală este cea dorită de Dumnezeu!

Știai că Biblia spune – Nr 2. “Plata pãcatului este moartea: dar darul fãrã platã al lui Dumnezeu este viaţa veşnicã în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6,23) – Nemurirea este un dar de la Dumnezeu! Onorabilele căutări ale medicinei au efecte limitate – ele doar îmbunătățesc sau prelungesc puțin plăpânda condiție umană. – În schimb, Hristos este Autorul vieţii pentru toţi cei care au credinţă în El. Neavând vreun fel de miză de natură comercială – nefiind cumpărabilă – mult dorita nemurire este primită în fapt doar de cătrei cei ce o acceptă ca dar din partea lui Dumnezeu.

Știai că Biblia spune – Nr 3. “Viaţa veşnicã este aceasta: sã Te cunoascã pe Tine, singurul Dumnezeu adevãrat şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.”(Ioan 17,3) – Darul mântuirii și implicit al nemuririi este oferit celor ce se cunosc cu Dumnezeu prin Hristos. – Iar aici vorbim de o cunoaștere de natură experimentală, vie, caldă, duhovnicească, în care impresiile puternice câștigate privind la felul de a fi al lui Dumnezeu devin modele inspiraționale și principii puternice de conduită.

Știai că Biblia spune – Nr 4. (Dumnezeu este) “Singurul care are nemurirea, ..”( 1 Timotei 6,16) – Singurul ce posedă nemurirea este Dumnezeu. Doar El posedă în Sine viaţă fără sfârşit. Personalitate fermă, necuprinsă și empatică – Dumnezeu tânjește să ofere nemurirea tuturor celor dispuși s-o caute acolo unde trebuie…

Știai că Biblia spune – Nr 5. “Nu ştiţi ce va aduce ziua de mîne! Cãci ce este viaţa voastrã? Nu sînteţi decît un abur, care se aratã puţintel, şi apoi piere.”(Iacov 4,14) – Foarte deznădăjduită condiția rămânerii la infinit în neantul fără de sfârșit al morții! Biblia promite că situația aceasta poate fi evitată de cei găsiti în Isus Hristos! – La urma urmei – care ideal in privinta nemuririi e mai ușor de crezut ? Al mecanismelor Artificial Intelligence – fabrică derutață de mixuri de componente biologico-digitale – sau al lui Isus, descris de Dumnezeu ca fiind Calea Adevărul și Viața (Ioan 14,6)?

Știai că Biblia spune – Nr 6. “Cine crede în Fiul, are viaţa veşnicã; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa” (Ioan 3,36) – Nemurirea nu se posedă in mod inerent. Omul poate deveni nemuritor in prisma conditionarii acestui lucru de mantuirea lui. – In acest sens se vorbeste despre mantuire conditionata, prin care se intelege ca nemurirea nu este un atribut nativ, o insusire naturala a omului sau a sufletului sau, ci aceasta va fi un dar de la Dumnezeu, conditionat de mantuire.

Știai că Biblia spune – Nr 7. “Cãci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sã se îmbrace în neputrezire, şi trupul acesta muritor sã se îmbrace în nemurire. Cînd trupul acesta supus putrezirii, se va îmbrãca în neputrezire, şi trupul acesta muritor se va îmbrãca în nemurire (1 Corinteni 15,53-54) – Mai limpede nu se putea: Dumnezeu oferă nemurirea! Credinciosul o primește nu la moarte, ci la inviere! – Știu sigur că astăzi unii îi încadrează pe cei ce cred în nemurire la nedoritele cazuri de natură patologică. – Totuși – Scripturile nu încetează să promită nemurirea – ca posibilitate și experiență reală! – Cine să merite investiția noastră de încredere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings