in

LUCIFER. BIBLIA & DIAVOLUL

Cum se face că Isus Hristos l-a luat atât de mult în serios pe Lucifer, numindu-l „domnul puterii văzduhului” (Efeseni2:2) sau „dumnezeul veacului acestuia” (2Corinteni4:2), iar când acesta i-a oferit toate bogățiile lumii (Matei4:8.9), nu l-a apostrofat și nu i-a spus: „nu sunt ale tale, deci n-ai avea cum să mi le dai”..?

Dacă Hristos – adevăratul Dumnezeu – era deplin conștient că Lucifer controlează în fapt această lume, că e în stare să manipuleze știința, educația, politica sau chiar fenomenele naturii pentru propriile lui scopuri – cum ar trebui să fim noi…?

Poate cineva își imaginează că euforica ecranizare a lui Tom Kapinos – Lucifer Morningstar – care-l are în prim plan pe simpticul actor galez Tom Ellis, în rolul temutului demon ancestral, chiar ar putea avea de-a face, cât de cât, cu elemente ale realității.

Serialul deapănă credibil decizia ipoteticului înger căzut de a se stabili în Los Angeles (Orașul Îngerilor) pentru a petrece ceva timp pe Pământ și a înțelege mai bine omenirea. Nu-i așa? Se săturase chiar și el de a mai fi sluga cuminte a neînțelesului Dumnezeu Tatăl la locul de muncă numit…IAD!

Dacă lucrurile ar fi așa cum le prezintă scenariile holywood-iene, cu demoni chipeși și empatici…

Însă s-a demonstrat vreodată, în întreaga lui istorie,  că Lucifer a dezvoltat chiar și o singură intenție bună în ce ne privește pe noi, oamenii pieritori..? Sau că n-a exploatat spre pieire eternă orice punct slab din viața noastră..?

Actrița Megan Fox, una dintre cele mai populare și căutate actrițe de la Hollywood, a admis că ea și logodnicul ei, cântărețul MGK, își beau sângele unul altuia. Acuzată de practici sataniste, Megan Fox a ținut să-și liniștească fanii și a spus că face lucrul acesta „doar în scop ritual” și „numai câteva picături”.

Megan Fox a continuat cu dezvăluirile în cadrul interviului și a spus că este fascinată de supranatural și practică diverse ritualuri. „Citesc cărți de tarot, sunt pasionată de astrologie și recurg la toate aceste practici și meditații metafizice. Fac ritualuri când e lună plină sau nouă, toate acestea, dar se întâmplă cu un motiv anume”, a declarat actrița.

Megan Fox, care este urmărită pe Instagram de peste 20 de milioane de oameni, a explicat că este foarte atentă în timpul acestor „ritualuri”, în schimb iubitul său este fix opusul. „Să vărsăm câteva picături de sânge și să bem fiecare, zic eu, în timp ce el, mult mai agitat și haotic, este dispus să-și taie pieptul și să spună «Ia-mi sufletul»”, a spus Megan. În urma acestei dezvăluiri, actrița a fost întrebată dacă iubitul ei a recurs vreodată la acest gest, mai exact să se taie pe piept. „Nu, nu s-a întâmplat. Poate nu chiar așa, doar o versiune mai soft”, a lămurit ea.

O practică din ce in ce mai „cool” printre vedete și numai, satanismul este privit de cei mai mulți ca un show modern și nimic mai mult!

Doar un joc! Dar merită să te joci cu ceea ce nu știi cu adevărat?

Când ocultistul Magus Anton Szandor LaVey a fondat Biserica lui Satan, în anul 1966, el a declarat că satanismul este religia „instigatorului jucăuș”.

Victor Damian Razo, pe numele real Hector Londoño Villegas, cel care a construit o biserică satanistă în Columbia, în anul 2016, a insistat față de autorități că el nu practică satanismul în forma demonică ci în forma luciferică! ”Noi nu ne închinăm diavolului. Noi ne închinăm unui înger numit Lucifer, care a fost conceput inițial ca un înger al luminii, iubirii și păcii.”

El a explicat diferența dintre Satana și Lucifer. „Satana a fost conceput în mintea noastră ca un înger al lui Dumnezeu, ca un diavol, în funcție de cultura fiecărei țări. Cel mai bun aliat al religiilor este diavolul, fără el nu ar fi nici o religie. Satana este un individ bun și are o forță pozitivă, divină, drept pentru care poate fi adorat și venerat.” Astfel, Satana este considerat de credincioșii săi, ca având o notă virtuoasă.

Ce confuzie! Pentru unii Lucifer se identifică cu Satana pentru alții nu!

Și totuși, are o vizibilitate din ce în ce mai bună, grație și multelor filme hollyoodiene impregnate cu practici oculte!

830 de participanți au cumpărat bilete pentru convenția  SatanCon, în luna mai, 2023, la Hotelul Marriot din Boston! Convenția a început cu ruperea paginilor din Biblie, în uralele celor adunați care au strigat în final, obsesiv, „Lăudat să fie Satana!”

Templul Satanic, organizatorul, susține că gruparea a crescut de la 10 000 de adepți în 2019 la 700 000 în prezent!

Dacă vrei această lume, fă din Lucifer dumnezeul tău; el îți va putea dărui orice vei vrea: bani, faimă… La urma urmei, fiecare are dreptul să alegă orice, nu-i așa? Fără să-ți spună inițial că vei avea un preț de plătit la final, nimeni nu poate părăsi restaurantul fără să-și achite nota de plată…

Dar, dacă ți-aș spune că, dincolo de Megan Fox, Magus LaVey și alți câțiva din lumea lor – Lucifer este venerat de cei mai mulți oameni ai planetei – fie deschis în organizații secrete, fie mascat în unele biserici creștine sau în varia religii păgâne – m-ai crede? Nu? Dar Biblia ai crede-o?

Află ce spune Biblia despre LUCIFER, analizând următoarele 7 afirmații:

  1. Puternicul înger căzut, Lucifer, și-a corupt identitatea cultivând îngâmfarea și egoismul.

,,Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu ” Isaia 14:12,13

2. Lucifer, alias Șarpele, a înșelat-o pe Eva, aceasta crezând că îi va fi mai bine ascultând de sugestiile lui.

,,Șarpele a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncați din toți pomii din grădină”?” Geneza 3:1

3. Lucifer a devenit incompatibil cu Cerul. Din păcate și Pământul suferă.

,,Și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ.” Apocalipsa 12:9

4. Satana și-a arogat conducerea lumii noastre, Dumnezeu îl tolerează o vreme.

,,Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Și Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului și de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.” Iov 1:7

5. Satana nu are coarne, nici coadă, nici trident. Arma lui secretă este aparența sfințeniei.

,,Satana se preface într-un înger de lumină.” 2 Corinteni 11:14

6. Pacea încă este o iluzie în lumea noastră. Deși învins, Satana atacă și sabotează zilnic.

,,Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită.” 1 Petru 5:8

7. Satana și-a dat cărțile pe față, răstignindu-L pe Isus Hristos. Acesta a fost ultimul element al deconspirării adevăratului lui caracter.

Isus le-a zis: „Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.” Luca 10:18

Îți dorești să afli mai multe despre perspectiva Bibliei asupra lui Lucifer? Ți-am pus la dispoziție mai multe versete biblice și informații relevante:

1. Lucifer/Satan și Originea răului.

– Dumnezeu a creat totul, conform Coloseni 1:16 ,,…prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ…”

– Imaginea armoniei cosmice inițiale este descrisă în Iov 38:7 – ,,stelele dimineții izbucneau în cântări de bucurie…”

– Principiile Universului sunt iubirea și dreptatea, conform Psalmi 85:10 ,,Bunătatea și credincioșia se întâlnesc, dreptatea și pacea se sărută.”

– Dumnezeu nu este Autorul suferinței, conform Ieremia 29:11 ,,gândurile, pe care le am cu privire la voi, … gânduri de pace și nu de nenorocire.”

– Originatorul suferinței umane este Satana: Matei 13:24. 25.39 „Împărăția cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânța bună în țărână lui. Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină între grâu, și a plecat. Vrăjmașul care a semănat-o, este Diavolul…”

– Lucifer/Diavolul este provenit din cer: Luca 10:18 ,,Isus le-a zis: „Am văzut pe Satana căzând că un fulger din cer.”

– Satan se dă drept un înger de lumină – 2Corinteni 11:14 ,,Satana se preface într-un înger de lumină.”

– Dumnezeu nu a creat un diavol, conform Ezechiel 28:12-15  ,,ajunsesei la cea mai înalta desăvîrșire…. … erai un heruvim ocrotitor… ai fost fără prihană… până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în ține.”

– Isaia 14. 12-14 descrie transformarea lui Lucifer în diavol: ,,Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor…Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridică scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor… voi fi că Cel Prea Înalt.”

– Pretextând că Dumnezeu conduce universul în mod abuziv, Satan convinge 1/3 îngeri să i se alăture pentru a instaura o nouă ordine cosmică: Apocalipsa 12:3-4 ,,un mare balaur roș… Cu coadă trăgea după el a treia parte din stelele cerului, și le aruncă pe pământ.”

– Răzvrătirea a condus la un război cosmic (ideatic): Isus/Mihail cu îngerii rămași fideli cerului contra lui Lucifer cu îngerii infideli- Apocalipsa 12:7-8 ,,…în cer s-a făcut un război. Mihail și îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Și balaurul cu îngerii lui s-au luptat și ei, dar n-au putut birui; și locul lor nu li s-a mai găsit în cer.”

– Satan cu îngerii lui (deveniți demoni ) – au fost izgoniți pe pământ: Apocalipsa 12:9 ,,Și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșală întreagă lume, a fost aruncat pe pământ; și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.”

2. Căderea în păcat – Suferința – Planul mântuirii

– Omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu: Geneza 1:26 ,,Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră.”

– Dumnezeu așezase pe om în grădina Eden: Geneza 2:8-9: Domnul Dumnezeu a sădit o grădina în Eden; și a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.”

– În Eden existau pomul vieții & al cunoșținței binelui și răului: Geneza 2:9 ,,…pomul vieții în mijlocul grădinii, și pomul cunoștinței binelui și răului.”

– Interdicția de a mânca din pomul cunoșținței binelui și răului reprezenta testul ascultării omului: Geneza 2:15-17 ,,Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădina, dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri…”

– Adam și Eva au fost înșelați de Satana: Geneza 3:1-6 ,,Șarpele.. a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncați din toți pomii din grădina?… Femeia …a luat deci din rodul lui, și a mâncat; a dat și bărbatului ei…”

– Pământul devine astfel moștenitor al răului: Romani 5:12 ,,printr-un singur om a intrat păcatul în lume, și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina că toți au păcătuit.”

– Satan pretinde de atunci că pământul este al lui: Luca 4:5-6 ,,Diavolul: „Ție Îți voi da toată stăpânirea și slavă acestor împărații…”

– Definiția păcatului: 1 Ioan 3:4 ,,Oricine face păcat, face și fărădelege; și păcatul este fărădelege.”

– Cel mai mare efect al neascultării/păcatului este moartea: Romani 6:23 ,,Fiindcă plata păcatului este moartea.”

– Atitudinea lui Dumnezeu față de păcătos este surpinsă în Ezechiel 18:32 ,,Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu.”

– Făgăduință eliberării de sub robia Satanei este oferită încă din Geneza 3:15 ,,Vrăjmăsie voi pune între ține și femeie, între sămînța ta și sămînța ei.” Aici se regăsește prima promisiune a lui Mesia.

– Singur, omul n-ar putea „presta” ascultare care să-l repună în grațiile de unde a căzut: Psalmi 49:8 ,,Răscumpărarea sufletului lor este așa de scumpă, că nu se va face niciodată.”

– Pentru a răscumpăra planetă și pe oameni, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său. Isus Hristos S-a întrupat că să poată da iertare celor ce cred în jertfă lui înlocuitoare. Ioan 3:16 afirmă: ,,Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru că oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”

– Jertfa lui Isus de pe Golgota este punctul culminant al planului mântuirii: Ioan 19:30 „S-a isprăvit!”.

– Este posibil că și eu să pot fi iertat pentru păcatele mele? Romani 3:24 ,,Și sunt socotiți fără plata, prin harul Sau, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.”

– Satana este în prezent cu biserica lui Dumnezeu: Apocalipsa 12:17 ,,Și balaurul, mâniat pe femeie (biserică), s-a dus să facă război cu rămășiță seminței ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu, și țin mărturia lui Isus Hristos.”

– Condițiile de păcat nu vor dura veșnic: Apocalipsa 21:4 ,,El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi.”

– Soarta Satanei și a demonilor săi este descrisă în – Iuda 1:6 ,,El a păstrat pentru judecată zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.”; Apocalipsa 20:2 ,,El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani.”; Apocalipsa 20:10 ,, Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și prorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.”

– Planetă această va fi reabilitată. După înnoirea lumii, păcatul nu va mai apărea 2 Petru 3:13 ,,Dar noi, după făgăduință Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea.”; Naum 1:9 ,,Nenorocirea nu va veni de două ori.”

– Cu ajutorul lui Dumnezeu, omul se poate împotrivi diavolului: Iacov 4:7 ,,Supuneți-va dar lui Dumnezeu. Împotriviti-vă  diavolului, și el va fugi de la voi.”

3. Existența îngerilor buni și a demonilor

– Natura lor este descrisă în 1 Corinteni 15:40 ,,Tot așa, sunt trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este strălucirea trupurilor cerești, și alta a trupurilor pământești.”

– Existența îngerilor buni este afirmată în Matei 4:11 ,,Atunci diavolul L-a lăsat. Și deodată au venit la Isus niște îngeri, și au început să-I slujească.”; Evrei 1:14 ,,Nu sunt oare toți duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujba pentru cei ce vor moșteni mîntuirea?”; Psalmi 91: 11 ,,Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale…”

– Existența îngerilor răi: Luca 8:30 ,,Cum îți este numele?” „Legiune”, a răspuns el; pentru că intraseră mulți draci în el.”; Matei 8:31 ,,Dracii rugau pe Isus și ziceau: „Dacă ne scoți afară din ei, dă-ne voie să ne ducem în turma aceea de porci.”; Iov 1:6-7 ,,Fiii lui Dumnezeu (îngerii) au venit într-o zi de s-au înfățișat înaintea Domnului. Și a venit și Satana în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: „De unde vii?  Și Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului și de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.” Luca 22:3 ,,Dar Satana a intrat în Iuda…” Efeseni 2:2 ,, în care trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.”; Marcu 3:11 ,,Duhurile necurate, când Îl vedeau, cădeau la pământ înaintea Lui, și strigau: ,,Tu ești Fiul lui Dumnezeu.”