in

DONALD TRUMP. ARMATA LUI DUMNEZEU. BIBLIA & POLITICA ȘI CREDINȚA

La începutul lunii februarie 2024, un tribunal American a hotărât că Donald Trump nu beneficiază de imunitate „deplină și perpetuă” prezidențială – așa că poate fi judecat în procesul în care a fost acuzat de încercarea de a răsturna, prin forță, rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. Aceasta este o veste rea, iar dacă va fi menținută de Curtea Supremă a SUA, atunci anul în curs va fi unul greu pentru fostul președinte!

De fapt America vrea să îi facă un an greu lui Trump dar și Trump pregătește un an greu pentru SUA.  Aceasta este doar o lovitură de etapă încasată de Trump, pentru că susținătorii lui pregătesc lovituri majore pentru democrații lui Biden!

Șansa unei astfel de reacții nu a întârziat să apară!

Epicentrul conflicutului s-a mutat la granita cu Mexicul, în statul Texas și a căpătat valențe neobișnuite, pentru că a intrat în scenă …„Armata lui Dumnezeu”!

Conform portalului de știri adevărul.ro, organizatorii convoiului „Take our border back” (Să ne luăm granița înapoi) cred că împlinesc rolul profetic de  „rămășița” sau „armată a lui Dumnezeu” care se luptă cu armata …globaliștilor! Iar argumente au destule!  Globaliștii sunt vectorii și întruchiparea răului, care încearcă distrugerea SUA prin politica menținerii granițelor deschise – afirmă ei. Liderii „armatei lui Dumnezeu” susțin că momentul confruntării celor două tabere a fost hărăzit de Providență într-un timp în care lumea „este asediată din toate părțile de forțele întunecate ale răului”. Astfel, retorica naționalist-creștină adaugă o dimensiunea periculoasă la impasul dintre guvernul federal și statul Texas pe tema migranților.

Disputa dintre guvernul federal și statul Texas este generată de cine are finalmente autoritatea jurisdicțională asupra frontierei asaltată de migranți mexicani și nu numai. Guvernatorul republican al Texasului a mobilizat Garda Națională din acest stat și a preluat controlul pe mai multe porțiuni ale frontierei, pe care a securizat-o cu un gard stranșnic de sârmă ghimpată, în timp ce un ordin prezidențial și o decizie a Curții Supreme le cer eliminarea gardului.

Disputa a căpătat dimensiuni epopeice în urma coalizării guvernatorilor republicani din SUA în lupta împotriva guvernului federal și a lui Joe Biden, devoalând divizarea extremă a societății americane. Momentul este speculat la maximum nu doar de Donald Trump, ci și de trolleri ruși care pun gaz pe foc, diseminând știri false în mediul virtual, conform cărora statul Texas urmează să-și declare independența de SUA. Iar ca totul să se complice și mai mult – sunt chemate în scenă și bisericile evanghelice! Radicalii sunt gata pentru susținerea absolută a rolului istoric și profetic al Americii în lume – „America first – let’s make America great again”(Să facem din nou America prima)!

Totuși, moderații evanghelici cer respectarea statutului constituțional de neimplicare a bisericilor în probleme politice! Și nu sunt puțini!

Complicată situație!

„Armata lui Dumnezeu” – un nume nobil până la urmă, din păcate devalizat de sensul lui spiritul prin fanatismul religios, ne aduce aminte de o altă mișcare politică care vrea să apere numele lui Dumnezeu – Hezbollah – care tradus înseamnă „partidul lui Alah/Dumnezeu”.

Ca să nu mai vorbim de Rusia lui Putin, în care subordonata Biserică Ortodoxă, prin patriarhul Kiril a declarat razboiul din Ucraina ca fiind unul …SFÂNT!

În realitate, are Dumnezeu nevoie de partide sau de armate care să-I apere onoarea? Istoria ne demonstrează că simbioza dintre politic și religios s-a dovedit a fi una dintre cele mai nocive. Iar consecințele au fost întotdeauna catastrofale!

Dar cine este atent la lecțiile pe care le oferă istoria?

Tu cum vezi lucrurile? Te-ar interesa și ce spune Biblia despre problema aceasta? Dacă da, citește și TOP 7 lucruri din Biblie despre politică și credință:

Nr. 1 ,,Toți bătrânii lui Israel… au zis: pune un împărat peste noi să ne judece, cum au toate neamurile.” Domnul a zis lui Samuel: „nu pe tine te leapădă, ci pe Mine Mă leapădă, ca să nu mai domnesc peste ei.” 1 Samuel 8:5,7

Din momentul renunțării la teocrație, religia și politica trebuiau să fie separate.

Nr. 2 ,,După ce s-a sfătuit, împăratul a făcut doi viței de aur și a zis poporului: „Destul v-ați suit la Ierusalim; Israele! Iată Dumnezeul tău care te-a scos din țara Egiptului.” 1 Împărați 12:28

Din păcate, oamenii politici interferează uneori cu religia în scopul manipulării oamenilor.

Nr. 3 ,,Atunci El le-a zis: „Dați, dar, cezarului ce este al cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!” Matei 22:21

Biblia recunoaște autoritatea structurilor menite să vegheze la ordinea și binele public, dar o separă de autoritatea lui Dumnezeu.

Nr. 4 ,,Când s-a făcut ziuă, a chemat pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, și anume: … pe Simon, numit zelotul.” Luca 16:13,15

Isus Hristos nu a sprijinit mișcarea zeloților care, motivați politic și religios, se opuneau prin violență romanilor.

Nr. 5 „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus.” Ioan 18:36

Biserica nu-și poate propune să conducă sau să controleze statul, ea are un alt scop și o altă misiune.

Nr. 6 ,,Petru și apostolii ceilalți, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!” Fapte 5:29

Statul nu poate impune cetățeanului lucruri care contravin conștiinței morale ale acestuia.

Nr. 7 „Vino să-ți arăt judecata curvei celei mari, care șade pe ape mari. Cu ea au curvit împărații pământului; și locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei!” Apocalipsa 17:1-2

Avertizarea Apocalipsei este cu privire la colaborarea sferei politice cu un sistem religios corupt, care îi depărtează pe oameni de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings