in

ALBERT EINSTEIN. RELIGIA CA ARMĂ. BIBLIA DESPRE RELIGIE

Esti un om modern, cerebral. Poate crezi ca lumea nu mai este interesata de religie Sau de Scriptura. Exista totuși un exercițiu de mii de ani al semenilor noștri cu ea, cu Scriptura! A fost un timp când majoritatea o respectau. Şi-i atribuiau autoritate.

Timpul acesta nu a ajuns la capăt nici chiar astăzi. Scriptura lor, oricum s-ar numi aceasta. Scripturile sunt pentru oameni “cuvintele lui Dumnezeu”! Intotdeauna au fost arme ale spiritului. Puternice. Mortale deseori!

Aminteste-ti, n-ai vazut nici un ateu sa faca atentate…dar oameni religiosi – da! Poate cele mai mari masacre din istoria umanitatii vin din cauza ca autorului Scripturii -Dumnezeu, Budha, Allah, sau cum s-ar mai dori a fi numit- îi pasă de ceea ce gândim și facem, nu​?  Poate vrei să spui și tu, ca Einstein, ca „Scriptura nu reprezintă pentru mine decât o expresie şi un produs al slăbiciunii umane; ca Biblia este pentru mine o colecţie de legende onorabile, dar primitive şi copilăreşti”. Dar nu uita, Einstein a fost Einstein in materie de fizica, atat!

Reumatismul culturii si religiei civilizatiei moderne n-a anulat totusi intrebarile noastre existentiale: de ce sunt aici ? De ce fac ceea ce fac ? De ce nu fac ce nu fac ? Incotro ma indrept ? Suntem simple valuri de elemente chimice baltind in terminatii nervoase, cu final in derizoriu? Citesc in Scripturi sa inteleg…  Insa orice punct de vedere este in acelasi timp si un punct de orbire pentru ca elimina alte puncte de vedere care pot fi si ele adevarate.

Poate ca adevarul care ii face pe oameni liberi este in cea mai mare parte adevarul pe care oamenii nu vor sa il auda, si aceasta pentru ca nu il pot intelege sau defini. Poate ca pe taraba spiritului sunt prea multe oferte. Prea multi sunt cei ce cauta in Scripturi pasaje sau texte care sa sprijine ceea ce ei doresc sa creada! Iar tu te-ai saturat de grupurile religioase ce perpetueaza spectacole cultice dupa tipare medievale… Iar tu ai viata ta si trebuie sa-i poti justifica propria existenta! Cred ca ai remarcat si tu, ca lucrul cel mai usor este sa fii religios.

Oricine, de la mafioti la politicienii corupti, poate fi religios. Ca religiile au manifestat tendinta de a produce ticalosi organizati institutional. Ca ea, religia, a servit de prea multe ori ca temnita intelectuala. Poate ca vei fi de acord totusi, ca daca sfintenia inseamna exigenta personala, iar libertatea inseamna exigenta a adevarului, atunci, ca adevarul sa ne faca liberi, trebuie sa il cunostem !

Fara a fi cumva banuiti de bibliolatrie, o observatie fireasca spune ca un sistem nu este mai stabil decat temelia sa. Alege sa mai cauti ! Daca cineva nu iubeste adevarul, este din cauza ca inca nu l-a descoperit. Esti prea obosit de cautari ? Cand alegi sa nu alegi ai facut deja o alegere.

Prea multa minciuna in religie? Corect ! Dar,  dat fiind faptul ca minciunile exista, trebuie sa existe si adevarul! La urma urmei, orice lucru cu adevarat valoros ne costa intotdeauna ceva! La final, îti lansez o intrebare. Daca este sa fie o carte purtatoare de adevar si eliberare care este aceea?

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings