in

BENIAMIN NETANYAHU. A ÎNCEPUT ARMAGHEDONUL? BIBLIA DESPRE ARMAGHEDON

Armaghedon și Apocalipsa! Termeni deja consacrați pentru războaie generalizate la scara planetară, cutremure devastatoare, degradare ireversibilă climatică, asteroizi scăpați de sub supraveghere care lovesc catastrofic planeta sau convulsii sociale scăpate de sub control!

Se amestecă de-a valma texte biblice, stihuri hinduse, catrene ale lui Nostradamus, calendare incașe, profeții ancestrale și, toate, pentru a întreține o stare războinică și o angoasă continuă pentru cei cu inima slabă și informații puține! Un cocteil cu adevărat nociv!

Toate acestea și multe altele au devenit scenarii de film holyudian și nu numai!

Dar realitatea bate filmul! De la scenarii de film s-a trecut la o realitate extrem de complexă și explozivă!

În discursul său de luni seara, 30 octombrie 2013, premierul iraelian Beniamin Netanyahu, la îndemnul ONU de încetarea a focului, a declarat categoric: „Acum este vremea pentru război”. Această declarație a pus pe jar planeta – liderii lumii temându-se de o extindere fără precedent a conflictului Palestinian!

Nimeni nu știe dacă războiul este acum crezul politic al lui Netanyahu sau pur și simplu citează din textele sacre vechi testamentale la care s-a abonat în ultimele discursuri! Doar miercuri seara citase un alt pasaj din cartea profetului Isaia cu privire la amploarea distrugerilor! Toți ochii sunt îndreptați asupra prim ministrului israelian care, deși contestat atât intern cât și extern, are încă toată autoritatea de a fi îngerul păcii sau demonul războiului! Parcă de mult timp lumea nu a mai depins atât de mult de cuvântul unui singur om! Și el continuă să citeze din vechile scrieri!

Pun pe gînduri și cuvintele profetului Daniel: „…Războiul va ține până la sfârșit, și împreună cu el, și pustiirile”. Daniel 9:26u.p.

Aceasta este poate cea mai cunoscută profeție din Biblie ce descrie destinul poporului Israel pentru era post respingerii lui Mesia/Isus-Hristos. Pustiiri în cascadă uneori de propria mână și în propria casă – apoi prin mâna romanilor, bizantinilor, persanilor, califilor musulmani, cruciaților creștini, mamelucilor, otomanilor, britanicilor, iordanienilor, naziștilor sau a atâtor alte state arabe din Orientul Mijlociu..!

Mai grav – acum avem noi evenimente tensionate care își așteaptă intrarea în scenă. Iranul își agită amenințările, arabii din Europa amenință cu situații explozive pacea continentului, Rusia și China își definitivează pactul antioccidental la care își tatonează apartenența și Turcia lui Erdogan și, mai mult ca niciodată, înarmarea generală a națiunilor a căpătat o dimensiune nemaiauzită în ultimele decenii! Desigur Statele Unite se pot înscrie oricând pe turnantă. Și alte state încep să facă declarații tot mai belicoase de o parte sau cealaltă!

Suntem oare la începutul „…războiul zilei celei mari”, despre care Biblia anunță că este capodopera duhurile rele care îi strâng pe războinicii împărați ai pământului „în locul care pe evreiește se cheamă Armaghedon”? Apocalipsa16:14.16

Vom rămâne surprinși să aflăm că Armaghedonul, iese din cadrul scenariilor de film și ne confruntă cu o problemă mult mai spirituală decât agitatul ostentativ al armelor! Vom descoperi că este un conflict dintre bine și rău  la o dimensiune mult mai mare decât o mică regiune palestiniană! Vom redescoperi un Dumnezeu prezent în istoria acestei lumi și vom avea de-a face cu un deznodămant total neașteptat!

Pentru o continuare a acestui subiect interesant, vezi și:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE ARMAGHEDON

Nr 1.  Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie. Vedeţi să nu vă neliniştiţi, căci aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârşitul. Un neam se va ridica împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii. Va fi foamete, vor fi (molime şi) cutremure în diverse locuri.  Dar toate acestea sunt doar începutul durerilor (Matei 24:6-8)

– Războiul a însoțit istoria lumii noastre ca o consecință imediată a păcatului – primul dintre ele fiind un război fratricid: Cain l-a ucis pe Abel.

– Hristos a profetizat că pe măsură ce ne apropiem de revenirea Lui, războiul va căpăta dimensiuni globale iar consecințele vor fi pe măsură!

– Remarcă, totuși, că Isus, contrar tuturor scenariilor hollywdiene, a spus că războaiele vor fi un semn al începutului sfârșitului și nu sfârșitul însuși!

Nr 2.  Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer. Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui. (Apoc. 12:7-9)

Originea războiului este în cer, iar consecințele lui le vom resimți din plin, până când Hristos se va întoarce!

Suntem deci în mijlocul unui război care este mai mult decât unul al armelor. Este în primul rând un război dintre bine și rău, dintre Dumnezeu și Satana!

Războaiele dintre națiuni sunt doar o consecință a acestui conflict universal, față de care noi oamenii nu vor putea rămâne neutri.

Nr 3. Şi am auzit un glas tare, care venea din Templu, şi care zicea celor şapte îngeri: Duceţi-vă, şi vărsaţi pe pământ cele şapte potire ale mâniei lui Dumnezeu! (Apocalipsa 16:1)

– Iată-le primele 5 plăgi de dinaintea Armaghedonului

– …o rană rea şi dureroasă a lovit pe oamenii, care aveau semnul fiarei (Apocalipsa 16:2)

–  …marea s-a făcut sânge, ca sângele unui om mort. Şi a murit orice făptură vie, chiar şi tot ce era în mare (Apocalipsa 16:3)

–  …râuri(le) şi.. izvoarele apelor… s-au făcut sânge (Apocalipsa 16:4)

– …soarelui i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui (Apocalipsa 16:8)

– …împărăţia fiarei a fost acoperită de întuneric. Oamenii îşi muşcau limbile de durere (Apocalipsa 16:10)

Apoi urmează plaga numită „ARMAGHEDON”

Nr 4. Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12.13)

Simbolistica relatării e legată de cucerirea vechiului Babilon de către împăratul Cir, persanul! A fost deviată apa Eufratului care trecea prin mijlocul orașului și, prin albia secată, armatele persane au cucerit ușor orașul care era considerat de necucerit!

Simbolismul merge mai departe – Cir, persanul, avea să fie eliberatorul poporului lui Dumnezeu aflat în robia babiloniană! În același timp – el venea dinspre răsărit!

În Biblie, Cir devine simbolul lui Isus/Mesia – Împărat care vine să-și elibereze, la finalul istoriei, poporul din robia păcatului!

Nr 5. Apoi am văzut ieşind din gura balaurului, şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic… (Apocalipsa 16:14.16)

O triplă alianță a răului, așa cum este numită în Apocalipsa, îi adună pe TOȚI împărații și toate națiunile pământului, împotriva lui Dumnezeu și împotrivă celor care îl iubesc pe Dumnezeu!

Această alianță a răului începe cu Balaurul – care este identificat de Apoc 12 – „diavolul şi Satana”. Ceilalți doi membri ai alianței sunt puteri umane politico religioase care se subordonează diavolului!

Pentru mai multe amănunte – urmăriți materialel noastre       

Nr 6.   „…Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon (Apocalipsa 16.16.)

Deși se consideră că este vorba de o vale sau câmpie din Palestina unde se vor razboi națiunile pământului, trebuie subliniat că termenul din limba ebraică (ebr. har moed) are semnificația de munte nu de vale!

Și să nu uităm că este vorba de o simbolistică situație – Satana a vrut cândva să se urce pe Muntele lui Dumnezeu și să fie ca Dumnezeu. Așa a început războiul din cer!

Apoi o altă semnificaței a fost bătălia de pe Muntele Carmel – Ilie și preoții păgâni plus un popor care era somat să aleagă de care parte se poziționează!

Astfel, Armaghedonul, este ultima confruntare dintre bine și rău, dintre cei ce-l aleg pe Dumnezeu și cei ce-L resping!

Nr 7. Al şaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Şi din Templu, din scaunul de domnie, a ieşit un glas tare, care zicea: S-a isprăvit! Şi au urmat fulgere, glasuri, tunete, şi s-a făcut un mare cutremur de pământ, aşa de tare, cum, de când este omul pe pământ, n-a fost un cutremur aşa de mare.

– Aceasta corespunde cu venirea lui Hristos și este punctual final al marii tragedii de pe pământ!

– Cat priveste venirea Domnului nostru Isus Hristos …nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii, potrivnicul care se inalta mai presus de tot ce se numeste „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu (2 Tes 2,1-4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings