in

CRISTIANO RONALDO. CÂND O VA PĂRĂSI PE GEORGINA? BIBLIA DESPRE DIVORȚ

„Cristiano Ronaldo divorțează de Georgina Rodriguez”! Această posibilitate  ține capul de afiș al multor publicații din întreaga lume de mai multe luni la rând!

Personalitate publică și sportiv de performanță, Cristiano Ronaldo este considerat unul din cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Câștigător al Balonului de Aur de 5 ori, dar și al Ghetei de Aur de trei ori; idolul stadioanelor, dar și al rețelelor de socializare, acolo unde are peste  550 de milioane de urmăritori! 

Georgiana Rodriguez lucrează acum în lumea modelingului. S-a întâlnit cu Cristiano într-un magazin de vânzări cu amănuntul în Madrid, acolo unde lucra ca vânzătoare.

Dincolo de speculațiile presei, de pariurile care se fac pe viitorul lor împreună, Cristiano nu prea are cum să divorțeze! Pentru că, de fapt, ei sunt doar într-un parteneriat – posibila nuntă a fost amânată de mai mult timp – cu clauze contractuale foarte clar stabilite!

De fapt este o familie sau o afacere? E greu de precizat pentru că datele contractului nu sunt cunoscute publicului! Cert este ca viața împreună este foarte productivă financiar și mulți speculează că motivul pentru care se cei doi se afișează  mai departe are de-a face cu contractele foarte mari de publicitate ce-ar putea fi pierdute în urma separării!

Deși nimeni nu se poate pronunța cu certitudine cu privire la cât de intensă mai este chimia iubirii lor, sunt destui observatori ce susțin că între cei doi este doar o socializare complicată. Cristiano Ronaldo are cinci copii, dar doar două fetițe sunt din relația cu Georgina Rodriguez. Înainte de a o cunoaște pe Georgina, fotbalistul a devenit tată cu ajutorul unei …mame surogat!

Să fie doar o speculație a presei sau este, într-adevăr, o ruptură iremediabilă?

Despărțirea lor ar fi doar una dintre tot mai multele eșecuri ale familiei în societatea contemporană! Cu toții intuim cât de lungă este lista cuplurilor – vedete sau oameni de rând – ce-și consumă mult prea rapid povestea de dragoste, doar pentru a face loc despărțirii!  Însă chiar intuim adevărata magnitudine a problemei?

Este suficient să aruncăm o rapidă privire peste câteva date statistice. Știam noi că 45% din toate căsătoriile încheiate în Statele Unite vor sfârși în divorț? În Finlanda 61% din toate căsătoriile vor sfârși în divorț! În Suedia – 68%! În Rusia – 74%! În Luxembourg 80%! În Spania 86%! Iar în Portugalia nici nu știm de ce se mai căsătoresc oamenii, pentru că 92% dintre căsătorii se încheie în divorț! Teoretic șansele ca portughezul Cristiano Ronaldo să rămână până la adânci bătrâneți alături de Georgina Rodriguez ar fi de doar …8%!

Cifrele – furnizate la 05/aprilie/2023 de către ABCD Agency UG – provin din statistici Eurostat, OCDE sau din Departamentul de Statistică al Băncii Mondiale..

România stă mai bine – doar 28% dintre noi ne încheiem căsătoriile în divorț. Deținem însă un prim loc în ce privește media speranței de viață de cuplu – iubirea la români se termină după numai 9 ani – cel mai repede din Europa!

A avea o familie fericită – nu fusese acesta unul dintre cele mai mari daruri       ale lui Dumnezeu pentru om? Dacă definiția familiei reușite a însemnat comuniunea dintre „un el”, „o ea” și Dumnezeu, nu cumva cheia eșecului familiei moderne se datorează tocmai faptului că noi l-am scos pe Dumnezeu din ecuația relației de cuplu? Și familia, cu destinul ei măreț, s-a tranformat doar într-un parteneriat, contract, asociere, concubinaj sau oricum am vrea să le numim! Cărora – culmea (!) – societatea încearcă să le tot dea un iz de legalitate!

„..urăsc despărțirea în căsătorie, zice Domnul Dumnezeu”(Maleahi2:6). Iar acesta nu este singura Sa luare de poziție pe subiectul divorțului…

Ce altceva mai spune? Vezi și materialul următor:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE DIVORȚ

Știai că Biblia spune: Nr 1 „…merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiți?” (Amos 3:3) – Căminul a doi oameni poate semăna ca un câmp de luptă, în permanentă stare de asediu, brăzdat de săgeți și vorbe grele, uneori chiar mai rău sau… poate fi ca o câmpie lină plină de lumina soarelui, în care adierile ușoare ale iubirii se revarsă în reprize interminabile. – Pentru că sigur îți dorești a doua variantă, trebuie să pornești cu dreptul. Nimănui nu i se cere să se căsătorească cu cineva pe care nu-l poate iubi. Fericirea si binele în căsătorie depind de o decizie comună și nesilită..!

Știai că Biblia spune: Nr 2 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup” (Geneza 2:24) – Problemele cu părinții constituie una dintre cauzele principale ale divorțurilor. Incorfortabilă observație, dar câte căsnicii n-au eșuat tocmai pentru că părinții n-au respectat independenţa noului cuplu..? – Dacă este posibil, o locuință separată de-a părinților este necesară. Chiar dacă lucrul acesta nu e posibil, autonomia şi intimitatea noului cuplu trebuiesc respectate. – La urma urmei, fiecare făptură are locușorul ei, nu? Pasărea-cuibul; vulpea – vizuina; ursul – bârlogul, iar omul – casa lui..!

Știai că Biblia spune: Nr 3 „… Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă” (Matei 19:6) – Un singur trup nu inseamna ca trebuie sacrificată individualitatea unuia dintre cei doi. O comuniune de interese şi o reciprocitate de afecţiuni – iată calea spre căsătoria fericită. – Căsnicia nu este o relație temporară, căreia sa-i punem capăt când nu ne mai convine. Este un angajament pe viață. Cei care nu sunt pregătiți să intre într-un astfel de angajament ar trebi să amâne luarea deciziei de a se căsători până când vor fi pregătiti.

Știai că Biblia spune: Nr 4 „Eu vă spun că oricine își va lăsa nevasta, în afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește” (Matei 5:32) – Isus Hristos a explicat cã nu ar trebui sã existe divorţ decât cu excepţia cazului de infidelitate conjugalã. Și nici atunci n-ar fi obligatoriu, dacă soțul afectat găsește resorturi de iertare și împăcare față de partenerul adulterin – Soţii şi soţiile dispuse ca Dumnezeu sã lucreze în viaţa lor vor descoperi cã nu existã dificultate ori cât de serioasã ar pãrea care sã nu poatã fi rezolvatã. Acolo unde dispoziţiile nu sunt asemãnãtoare, soluţia creştinã este de schimba dispoziţiile, nu soţii sau soţiile.

Știai că Biblia spune: Nr 5 „O femeie …să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul” (1 Corinteni 7:39) – Căsătoria „în Domnul”, adică tot cu o persoană cu valori și aspirații comune – Rațiunea acestei solicitări? Legătura cu un om fără aceste valori împiedică exercitarea plenară a propriilor aspirații și practici, fiind una din căile cele mai de succes de ruinare a fericirii. – Crede-mă, nu vrei să intri în acest „experiment”..!

Știai că Biblia spune: Nr 6 „…urăsc despărțirea în căsătorie, zice Domnul Dumnezeu” (Maleahi 2:16) – După cum vezi, în Biblie nu găsim o conceptie foarte flexibila despre divorț. – Dar știi de ce? Pentru că intențiile lui Dumnezeu vizează o unitate atât de profundă între cei doi, în care obiectivele amândurora să se întrepătrundă cu sentimentul permanentei, cu fidelitatea si cu increderea.

Știai că Biblia spune: Nr 7 „…la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile” (Matei 19:26) – Vizualizează un …triunghi! În fiecare dintre cele 3 unghiuri ai 3 persoane: el, ea și Dumnezeu. Cu cât latura dinspre el spre Dumnezeu este mai mare, cu atât mai mare va fi inclusiv distanța dintre el și ea, nu-i așa? La fel și-n ce-o privește pe ea. Însă cu cât și el și ea sunt mai aproape de Dumnezeu, cu atât și distanța dintre ei este mai …mică. – Crezi că-ți poți permite excluderea lui Dumnezeu din „triunghi”? Oh, dacă te gândești la asta, nu fi surprins de iminenta unui divorț. – Însă cu El, o căsnicie frumoasă e un lucru posibil..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings