in

DIEGO MARADONA. OAMENII L-AU NUMIT ,,MÂNA LUI DUMNEZEU”. BIBLIA DESPRE CONVINGERI

Dacă nu ai auzit de Maradona – probabil nu ești de pe planeta aceasta! Poate cel mai cunoscut gol al carierei, cel înscris cu mana – 1986 – la Cupa Mondială. Legendarul fotbalist s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020. Avea doar 60 de ani.

Cauza: stop cardio-respirator. De la amatori la ligile profesioniste, cu toții i-au adus omagii la diverse evenimente sportive din întreaga lume. Cu toate acestea, o sportivă a sfidat intenționat minutul de reculegere ţinut în memoria lui „El Pibe D’Oro” (Băiatul de aur).

Episodul s-a petrecut în Spania, înaintea unei partide amicale de fotbal feminin. Fotbalista iberică de 24 de ani, Paula Dapena, s-a așezat pe gazon și s-a întors cu spatele spre tribune în semn de protest, în timp ce coechipierele sale se aliniaseră pentru momentul de reculegere.

Explicația ei: „Am refuzat să ţin un moment de reculegere pentru un violator, un pedofil şi un om care comitea abuzuri.” Evident, lumea s-a polarizat. Se ridicase împotriva celui ce fusese supranumit Mâna lui Dumnezeu. A fost nu doar hărțuită prin intermediul rețelelor de socializare, ci și ameninţată cu moartea. Cineva i-a spus: ‘îţi voi rupe picioarele’!

Fără să se lase intimidată, Paula afirmă că nu are urme de regret pentru gestul său: „În termeni fotbalistici, Maradona a avut calităţi extraordinare. Dar…pentru a fi un bun sportiv, … trebuie ca mai întâi să fii om, iar valorile din viaţă să-ţi depăşească abilităţile din teren”. Surpriză! La ultimul meci din sezon al echipei sale, toate jucătoarele s-au fotografiat cu tricoul ei! Chiar și membrii clubului galician au semnat acel tricou în semn de susținere.

Uite! Nu este scopul nostru de a proba veridicitatea spuselor ei. Să susții niște valori este mult mai ușor de spus decât de făcut! Ceea ce cu siguranță nu este cazul ei. Și tocmai acesta este punctul excelenței ei! Să ai curajul sa îți expui convingerile! Acel refuz magic de a nu vrea să mergi cu turma! Să îti păstrezi directia, chiar dacă vor exista mereu unii să-ți spună că greșesti! Dintr-un motiv sau altul, se pare că lui Dumnezeu îi plac oamenii curajoși.

Doar El știe mai bine cât de mult curaj le este uneori necesar oamenilor pentru a începe un drum și pentru a-l urma apoi până la capăt. Poți să citesti singur despre astfel de oameni chiar în Biblia ta. Vei găsi despre un bărbat care-și înfruntă echipa lașă: Iosua. Sau o femeie care-a oprit un genocid: Estera. Cu siguranță îți va stârni aprecierea adolescentul ce s-a opus dorințelor stăpănei lui: Iosif. S Și alții afară de aceștia!

Nu o să prea vezi un om adevărat să renunte sau să se resemneze. În loc de asta, îl vei vedea alegând să fie stapan, nu rob al împrejurărilor. Tocmai datorită vederilor lui largi și ideilor lui clare.

Pentru că e mare lucru să ai curajul propriilor convingeri! Genul acesta de bărbați și femei sunt foarte rari..!

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings