in

ELON MUSK. IMPLANTUL CIP-ULUI. BIBLIA & LIBERTATEA

Pe 30 ianuarie 2024 a fost facut anunțul! Pe X, fostul twitter! „Primul om a primit un implant de la Neuralink ieri și se recuperează bine. Rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a vârfurilor de neuron.” Anunțul către comunitatea științifică provine de la exoticul inginer miliardar, Elon Musk, la o zi după ce cipul a fost implantat.

NEURALINK – compania sa specializată în aplicații neurologice – a bifat în premieră succesul!    

Implantul în creier al unui cip – numit Telepathy – „permite controlul telefonului sau al computerului și, prin intermediul acestora, al aproape oricărui dispozitiv, doar prin gândire”, a continuat Elen Musk.

Gata cu tastarea, gata cu glisarea, doar interacțiune pură bazată pe mental! Da, gândurile tale vor pune în mișcare viața digitală!

Cum? Tehnic vorbind,  neuronii vor fi detectați în vederea manipularii și controlului  folosindu-se metode tehnologice ultraperformante greu de explicat și înțeles pentru omul obișnuit…

Desigur acesta reprezintă un pas uriaș!

Destinația declarată a acestor implanturi îi vizează pe cei care în urma unor accidente sau cu boli neurodegenerative și-au pierdut abilitatea neuronală de a-și folosi membrele! Imaginați-vă ce ar fi însemnat pentru marele fizician Stephen Hawkin, decedat nu cu mulți ani în urmă, o astfel de abilitate de a comunica sau chiar de a avea o viață relativ normală!

Entuziasmul afișat de excentricul miliardar ar trebui totuși privit cu mai multă circumspecție! Pâna la urmă este vorba de primele testări pe oameni! Până la implementarea  în serie a dispozitivelor, vor mai trece, probabil, ani și aceasta, numai dacă rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

The Guardian amintește de lungul istoric al promisiunilor foarte îndrăznețe ale lui Musk, puține dintre ele, totuși, și-au atins la timp și pe deplin obiectivele! În 2016 „ el a spus că firma sa de rachete SpaceX va zbura spre Marte în 2018 – încă nu a făcut-o. Tot atunci el a prezis ca va fi posibil ca mașinile sale electrice să conducă în mod autonom de la New York la Los Angeles. Ținta a fost ratată! În 2017, Musk a sugerat că primul produs al Neuralink va fi pe piață în aproximativ patru ani”, reamintește The Guardian

Cu toate acestea, vestea de marți a fost o „etapă semnificativă” în atingerea acestui obiectiv, a declarat Anne Vanhoestenberghe, profesor de dispozitive medicale implantabile active la King’s College din Londra.

Intervenția chirurgicală anunțată nu este o surpriză: în septembrie, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) acordase companiei Neuralink autorizația de a efectua primul test al implantului său pe oameni.

Dar, între timp, și-au tot făcut apariția vești îngrijorătoare cu privire la aspecte legale și morale.

Cf Agenției Reuters, Neuralink a fost amendată pentru încălcarea regulilor privind circulația materialelor periculoase – fără să precizeze despre ce este vorba!

Apoi, din punct de vedere etic, documentele eliberate de la Universitatea din Davis, California, care a colaborat cu Neuralink la teste timp de trei ani, din 2017 până în 2020, arată că mai bine de 1500 de animale, în special maimuțe macac, au fost operate de mai multe ori pe creier, după care au fost eutanasiate În această perioadă au trecut prin suferințe extreme, cu amputări de membre și intervenții în viu!

Dar aspectele morale sunt mai profunde decât atât și sunt cele care atrag în mod special atenția! Comitetul Medical pentru Medicină Responsabilă (PCRM) a declarat că „intențiile adevărate ale lui Musk pentru Neuralink sunt în mod alarmant de clare. El a spus în mod repetat că obiectivul companiei este ‘de a realiza o simbioză cu inteligența artificială’, ceea ce nu este neapărat în concordanță cu dezvoltarea de tratamente pentru pacienți”

Care să fie adevărul?

Cei paralizați întrezăresc minunea și exultă: vor fi liberi din nou! Și, în mod justificat este o speranță de viață normală!

Circumspecții spun: dezastru, e doar formă avansată de control cibernetic a maselor! Și au motive reale de îngrijorare – cei cu implant vor fi vulnerabili la orice atac cibernetic și vor fi dependenți de un sistem de coordonare destul de opac!

Pe de altă parte, multe persoane religioase văd aici referința biblică fidelă a implantării pe frunte și eventual pe mâna dreaptă a semnului fiarei – misteriosul 666! Deși argumentele biblice merg în altă direcție vorbind de o alegere conștientă și rațională a unei închinari false, ce se va întâmpla dacă prin intermediul implantului oamenii vor alege ca voința, rațiunea și conștiința lor să fie predate în mâna unui păpușar lipsit de etică! Atunci, asta chiar este o problemă!

Tu ce opinie ai?

Opinia Production îți prezintă TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE… ADEVĂRATA LIBERTATE:

Nr 1. ,,Cercetați toate lucrurile si păstrați ce este bun.” 1Tesaloniceni 5:21

Avem dreptul să ne satisfacem curiozitatea, dorința de a cunoaște, dar să reținem ce este bun și util.

Nr. 2 ,,Doresc să fiți înțelepți în ce privește binele, și proști în ce privește răul.” Romani 16:19

A fi liber nu însemnă să cunoști răul, în privința aceasta se recomandă nepriceperea.

Nr. 3 ,,Când au văzut frații lui Iosif că tatăl lor a murit, au zis: „Dacă va prinde Iosif ură pe noi și ne va întoarce tot răul pe care i l-am făcut?”

Adevărata libertate este atunci când nu porți povara și teama unor greșeli din trecut.

Nr. 4 ,,Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.” Efeseni 4:31

Libertatea are de-a face cu stăpânirea de sine, cu reținerea de a acționa impulsiv.

Nr. 5 ,,Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” 1 Corinteni 6:12

Liber ești cu adevărat când ai control asupra obiceiurilor tale, când poți face ce știi că e bine să faci.

Nr. 6 ,,Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” Romani 12:2

Libertatea înseamnă să gândești cu mintea proprie, nu cu a altora, cu mintea înnoită, nu cu cea veche.

Nr. 7 ,,Fraților, voi ați fost chemați la slobozenie. Numai nu faceți din slobozenie o pricină ca să trăiți pentru firea pământească, ci slujiți-vă unii altora în dragoste.” Galateni 5:13

Iubirea lui Dumnezeu nu ne oferă libertate în păcat, ci din păcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings