in

EMMANUEL MACRON DESCOPERĂ ADEVĂRATA FAȚĂ A UNCHIULUI SAM. BIBLIA DESPRE AMERICA

SUA vinde Franței gaz natural lichefiat la „prețuri de patru ori mai mari decât cele la care îl vinde” la nivelul propriei țări. Desigur că trebuie adăugat transportul, nava închiriată, profitul transportatorului, costurile portuare și alte cheltuieli conexe, dar și nevoia de profit a firmelor de pe tot acest traseu! Poate ar trebui să nu uităm că nimic nu este gratis pe lumea aceasta!

Dar președintele Emanuel Macron este revoltat! Mai ales că electoratul francez, țâfnos din fire, înarmat cu vuvuzele, dă semne de nervozitate din cauza prețurilor uriașe la energie și toate cele! „Asta nu este tocmai ceea ce înseamnă prietenie”, răbufnește cu obidă distinsul președinte. Mai ales în prezentul context economico-social!

Poate ar trebui totuși să ne aducem aminte de atitudinea americanofobă a Franței! Se remarcă o istorie complicată a relațiilor dintre cele două țări! La început aliate împotriva Angliei, prietenia celor două națiuni s-a răcit treptat, pe măsură ce relațiile cu Anglia, dușmanul lor comun de până atunci, au avut evoluții diferite! Pe de altă parte, francezii au resimțit o incompatibilitate culturală, normală am putea spune, având în vedere scurta istorie a acestei noi națiuni! Este faimoasă declarația prim-ministrului francez Georges Benjamin Clemenceau de la finalul Primului Război Mondial, în urma căruia America s-a ridicat drept noua putere a lumii, citând, cu o vădită ciudă, o afirmație deja celebră: „America este singura națiune din lume care a trecut de la barbarism la decădere fără să fi cunoscut perioada de civilizație!” Dar ironia nu a ajutat cu nimic la o reașezare a relațiilor dintre cele două țări!

Din păcate, Franța nu a avut viziunea politică și istorică să înțeleagă noul mers al lumii! Noua putere avea să înlocuiască vechile puteri ale lumii – Anglia, Franța, Germania – și să dicteze propriile condiții la tratatele de pace! Nu asta a făcut Woodrow Willson, președintele american, care și-a impus condițiile, inclusiv înființarea Ligii Națiunilor, la pacea de la Versailles? A fost doar începutul ascensiunii Americii pe scena istoriei, dar și al declinului Franței, care avea să fie umilită în cel de-al Doilea Război Mondial!

Franța a mai avut tresăriri accidentale de orgoliu, aducându-și aminte de gloria apusă. În 1966, președintele Franței, Charles de Gaulle, n-a dorit să supună trupele franceze sub comanda americană în NATO. Dar după această scurtă răbufnire „d’artagnană”, s-a întors cuminte la locul ei!

De atunci, America s-a impus pe plan mondial ca prima democrație a lumii, apoi economic, financiar, militar! Este cunoscută ca fiind jandarmul lumii, cel care dictează condițiile și stabilește regulile! Cei mai mulți o admiră, este pe primul loc în intențiile de emigrație și adună an de an cele mai strălucite minți ale lumii! În războiul tehnologiei cipurilor, își impune condițiile și cerințele! Le dă cui vrea și blochează accesul celor care mișcă în front! Consideră că trebuie să impună modelul American life-style în întreaga lume.

America este, în același timp, respectată și disprețuită, iubită și urâtă, dorită și respinsă!

Până la urmă, se întreabă cei mai mulți, cum este America?

Unde este frendship-ul lui Big Brother – se întreabă Macron? Și nu este singurul! Pare că Macron abia acum face cunoștință cu jupânul lumii – de parcă abia ieri a intrat în marea politică!

America – este prietenul lumii, sau păpușarul ei?

Concluzia este dureroasă – America își urmărește interesul ei! Nici nu ar trebui să ne surprindă! Franța lui Macron nu face la fel? Atât doar că influența Americii este la o altă dimensiune!

Poate că președintele Franței ar trebui să citească Apocalipsa 13, pentru o înțelegere mai cuprinzătoare. Destinul acestei națiuni a fost prezentat în profeție de peste 2 000 de ani! Cuvintele „am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur” (versetul 11) cer interpretare! Surprinzător, nu? Nu așa ne apare America multora dintre noi? Cu trăsături blânde, ca de miel, atunci când etalează valorile democrației? Și totuși profeția biblică o descrie ca pe o fiară, și așa și este! O expunere succintă a destinului american poate fi găsită în materialul următor:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE AMERICA

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings