in

GREGORIAN BIVOLARU. NESFÂRȘITA POVESTE DESPRE SEX. BIBLIA & SPIRITUALITATEA

Din arestul din Hexagon, guru român Gregorian Bivolaru se plânge de faptul că fiind „înzestrat cu daruri extraordinare”, aceasta îl face constant „victima unor conspirații politice”!

Așa să fie?

Parchetul din Paris tocmai a deschis o anchetă judiciară, iar Bivolaru este inculpat oficial în Franța, pentru mai multe infracțiuni. Autoritățile franceze avansează ipoteza că – sub masca exercițiilor yoga și inițierii spirituale – fondatorul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut conduce, în fapt, o sectă ce favorizează răpirea, traficul de persoane și abuzurile sexuale. Unele dintre aceste infracțiuni sunt pasibile cu pedeapsă de până la 30 ani de închisoare!

În ultima vreme, nu puțini observatori ai fenomenului oriental poposit în ultimile decenii pe meleagurile noastre au ajuns să-i socotească pe bieții cursanți ai școlii yoga condusă de mioriticul iluminat Bivolaru drept …autentici sclavi sexuali!

Prin intermediul manipulării psihice, persoane vulnerabile ajungeau practic să fie oferite ofrande sexuale pentru îndrăgitul …maestru!

În vârstă de 71 de ani, cu cetăţenie română şi suedeză, Bivolaru are un aspect neîngrijit, poartă ochelari mari şi este cel care a fondat, în anii 1990, Mişcarea pentru Integrare Spirituală spre Absolut (MISA).

Concomitent cu arestarea, în Franța, a 41 de persoane, au fost „extrase din sectă” și 26 de femei care „erau găzduite în condiţii de înghesuială şi igienă deplorabilă”, a subliniat sursa judiciară. În general, „numeroase femei de diferite naţionalităţi susţin că au fost victime”, potrivit acestei surse.

„Ni s-a spus că actul sexual a fost o consacrare, că a fost autorizat de Dumnezeu”, a povestit Agnes Arabela Marques, una dintre victime, care s-a asociat cu gruparea lui Bivolaru la vârsta de 15 ani din dorința și curiozitatea de a învăța yoga …dragostei! Din 1999 își ducea existența în zona întunecatelor meandre și aspirații spirituale incerte ale guru-ului de origine română!

Cine e cu adevărat „victima” aici? Nu cumva vulnerabila aspirantă de spiritualitate, ce devine rapid o ofrandă sexuală pe altarul impur al închipuitului maestru…?

De fapt, la ce ar trebui să se aștepte cu adevărat și care ar putea fi destinul căutătorilor de energie pozitivă și spiritualitate orientală?

Hmm…, rareori religiile păgâne se abat de la asocierea imoralității sexuale cu înalta spiritualitate! Iar iluminați de ocazie, precum Gregorian Bivolaru, reîncălzesc ideea că actul sexual „doar” mediază legătura închinătorilor cu …ființe supranaturale !

Înțeleptul Solomon spusese odinioară: „ Ce a fost va mai fi, iar ce s-a făcut se va mai face! Nu este nimic nou sub soare!”(Eclesiast 1:9) În religiile păgâne, antice și actuale, spiritualitea a făcut întotdeauna casă bună cu imoralitatea sexuală. Prostituția „sacră” era practicată pe scară largă de faimoasele „vestale” în mai toate ritualurile dedicate diferitelor zeități ale iubirii – Afrodita, Isis, Asherah, Astartea sau Iștar! Dincolo de presupusa sacralitate, prin sexualitate, a uniunii divino-umane, „prostituția sacră” se păstrează ca o pagină rușinoasă interminabilă a istoriei umanității. Abuzul excesiv al tinerelor, de obicei sclave, alese pentru frumusețea lor, era urmat de violențe extreme, ucideri și multe, foarte multe sinucideri!

Este ceva nou acum? Cele 26 de victime descoprite în secta lui Bivolaru, ne prezintă o istorie asemănătoare! Dar oare câte victime neștiute se pot așeza pe lunga listă a acestui guru?

Biblia ne oferă o imagine clară a consecințelor acestor practici în relatarea unei scene aproximativ similare din istoria lui Israel, atunci când poporul lui Dumnezeu a adoptat temporar practicile moabite ale închinării idolatre: „Poporul s-a dat la curvie cu fetele lui Moab. Ele au poftit poporul la jertfele dumnezeilor lor, și poporul a mâncat și s-a închinat până la pământ înaintea dumnezeilor lor” (Numeri 25:1-2).

Conceptul biblic de spiritualitate nu presupune, însă, nicio astfel de inițiere, dimpotrivă!

Alternativa spiritualității din punctul de vedere al scrierilor sacre creștine?

Urmărește Top 7 Lucruri din Biblie despre Inițierea în Spiritualitate în materialul pregătit de Opinia Production!

Nr. 1 ,,Atunci șarpele  a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri:  dar Dumnezeu ştie că, în ziua cînd veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” Geneza 3:4-5

Spiritismul originează în grădina Edenului, când Satana a folosit un medium (șarpele) înșelându-i pe Adam și Eva.

Nr. 2 ,,Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrăjitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.” Levitic 19:31

Spiritismul, vrăjitoria, horoscopul, astrologia etc. fac parte din arsenalul Satanei.

Nr. 3 ,,…El i-a zis: „Cum e la chip?” Şi ea (vrăjitoarea) a răspuns: „Este un bătrân care se scoală, şi este învelit cu o mantie.” Saul a înţeles că era Samuel, şi s-a plecat cu faţa la pământ, şi s-a închinat.” 1 Samuel 28:14

Rezultatul participării la ședința de spiritism a fost tragică pentru curiosul împărat Saul.

Nr. 4 ,,Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei şi din gura proorocului mincinos, trei duhuri necurate care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite…” Apoc. 16: 13-14

Din păcate, spiritismul crește exponențial, pe măsură ce ne apropiem de finalul istoriei.

Nr. 5 ,,Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sîngelui, ci… împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” Efeseni 6: 12-13

Existența spiritelor rele, a lui Satana și a îngerilor lui, nu este o poveste, ci realitatea.

Nr. 6 ,,Dacă vi se zice însă: „Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul…”, răspundeţi: „Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii? La Lege şi la mărturie!” Isaia 8: 19-20

Raportarea la Biblie ne ajută să știm dacă cineva lucrează cu Dumnezeu sau cu cel rău.

Nr. 7 ,,Aşa vorbeşte Domnul: Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor, şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele. Căci obiceiurile popoarelor sunt deşarte.” Ieremia 10:2-3

Dumnezeu vrea să fim liberi față de gândirea superstițioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings