in

KIM JONG-UN. OMUL-RACHETĂ. BIBLIA DESPRE GRIJA LUI DUMNEZEU

Poate știați că până și frica variază în funcție de zona geografică în care ne aflăm. Cel puțin așa arătau concluziile studiului Pew Research, pe un eșantion destul de generos de oameni: 48.000, din 44 de ţări. Teama de inegalitate predomina printre multi locuitori ai Europei. Țările africane arătau temeri justificate în privința SIDA și a altor boli infecţioase. Orientul Mijlociu era îngrozit de ura pe motive religioase și etnice. Asiaticii erau reticenți la problemele de mediu și de poluare. Iar armele nucleare îi îngrijorau cel mai mult pe locuitorii Japoniei. Explicabil, av ând în vedere că această țară este -încă!- singura din lume care a fost supusă unui atac nuclear!

„Dacă vrei să dormi liniştit în următorii patru ani, ai face bine să nu întreprinzi nimic care să-ţi alunge somnul!” Cuvintele acestea apartin influentei Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean, Kim Jong-un și sunt adresate nimănui altuia decat președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden! În fapt, o referință explicită din partea Coreei de Nord, ca americanii să-și revizuiască atitudinea și să nu interfereze în treburile lor interne, prin declarații sau exerciții militare în zona peninsulei.

Cărui fapt se datorează însă această poziționare cel puțin de la egal la egal? Simplului fapt că această țară are în dotare arme nucleare!

Cum s-a ajuns aici? Să o luăm cu începutul.

Îl cheamă Kim Jong-un. S-a născut cel mai probabil la începutul anilor 1980. A trăit mai întâi cu mama sa în capitala Pyongyang. A avut o copilărie ascunsă de ochii publicului. Poate pentru că și-a făcut-o în Elveția! Deși regimul nord-coreean nu permite părăsirea țării, cu el a fost o excepție. La Berna s-a bucurat de toate avantajele unei vieți de lux: Disneyland-ul din Paris, schi în Alpii Elvețieni, viață mondenă. A indrăgit basketul. Pozele din vremea când arunca mingea la coș îl prezintă în trening Adidas și pantofi Nike. A fost fan Dennis Rodman, fost jucător profesionist in NBA. La vremea aceea colegii de clasă îl cunoșteau sub numele de Pak Hoon. A învățat la International School of Berne, o școală privată de limbă engleză.

Timpul lui Kim în Elveția s-a sfârșit în anul 2001. Atunci tatăl său – Kim Jong-il – i-a ordonat întoarcerea în Coreea de Nord. A frecventat o Facultate cu profil militar. A fost rapid promovat pe scară politică și militară, deși nu avea experiență militară majoră. A primit funcția de general de patru stele! A deținut conducerea Comisiei militare Centrale din cadrul Partidului Muncitorilor.  Plus multe slujbe de mare vizibilitate. La moartea tatălui, în 2011, i-a succedat acestuia ca lider suprem. S-a căsătorit cu Ri Sol Ju, o fostă majoretă și cântăreață, cu care se pare ca are trei copii. Serviciile secrete de informații din Coreea de Sud menționează că și-ar fi executat rapid principalii rivali politici. Chiar si un unchi – cu tunul! Chiar și un frate, prin otrăvire, pe Aeroportul Internațional Kuala Lumpur din Malaezia.

A împins Coreea de Nord într-o adevărată cursă a înarmărilor periculoase, dobândind un arsenal nuclear impresionant și de temut. În doar șase ani efectuase 89 teste nucleare! 

Când Donald Trump a încercat să-l persifleze, numindu-l pe Twitter – Omulețul Rachetă (Little Rocket Man) – replica lui Kim nu s-a lăsat așteptată. Trump avea să fie numit la schimb American Senil și Deranjat la Minte (mentally deranged US dotard).

Schimbări vizibile de politică externă păreau a se întrevedea prin 2018, după întâlniri la nivel înalt ale lui Kim Jong-un atât cu Xi Jinping  – presedintele Chinei , cu Moon Jae-in – președintele Coreei de Sud, cât și cu Donald Trump însuși, la Singapore. Conform afirmațiilor ultimului, Kim Jong-un ar fi promis denuclearizarea Coreei de Nord. La schimb cu promisiunea reconstruirii economiei slabe nord-coreene, prin intervenția financiară americană. Americanii încă mai așteaptă să fie chemați..! Deși ei n-au uitat nici faptul că mai înainte, în era Trump, ministrul de externe N-coreean declarase că Statelor Unite „le revine responsabilitatea de a-și alege cadoul de Crăciun în cazul în care nu vor înceta cu «politicile ostile» faţă de Republica Populară Democrată Coreea”. Evident, un cadou cu … mult uraniu!

Între timp, alte două „proiectile neidentificate” au mai zburat dintr-o provincie nord-coreeană spre coasta Japoniei. Să întrețină o temere mai veche a locului…

Această discuție la marea masă a politicii, te face să te vezi uneori neputiincios, așa este? Poate chiar să te temi dea-dreptul!

Și dacă – în alienarea lor, unul sau altul, apasă butonul nuclear?? Mai ales că verva discuțiilor pare să reînceapă. Îndeosebi cu noi afirmații dinspre Washington, care a numit regimul de la Pyongyang un „sindicat criminal cu steag”!…

Uite, în Era Bibliei, nimeni nu se va teme de… armele nucleare din mâinile diferiților potentați! Cum nu se teme de moarte în general, datorită realității învierii! Și nu doar pentru că înțelege că moartea, fie de accident de mașină, fie de moarte bună sau de bombă atomică – este tot moarte! Ci și pentru că el crede în promisiunile protecției lui Dumnezeu. Iată una dintre ele, din cartea Apocalipsei:

„.. am văzut patru îngeri …Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca  să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.  Şi am văzut un alt înger .. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea, zicând: „Nu  vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii …!”

Nu ezita să-ți spui părerea în secțiunea de comentarii. Tu cum vezi problema? Lumea aceasta va sfârși prin acțiunile intempestive ale vreunui lider așa zis suprem, sau va avea un alt destin? Care?

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings