in

MAR MARI EMMANUEL ÎNTÂLNEȘTE SABIA ISLAMULUI. BIBLIA DESPRE MARTIRAJ

„Islamul a înflorit cu ajutorul sabiei” declara persuasiv duhovnicul cu barbă Mar Mari Emmanuel. Acesta este un cunoscut preot asirian și predicator radicalizat al Bisericii Catolice Asiriene „Hristos Bunul Păstor” din Wakeley, New South Wales, Australia, biserică formată din creștinii asirieni refugiați din Irak și Siria!

Îmbrăcat în haine închise la culoare, cu capul sub o glugă neagră, purtând o barbă cenușie stufoasă, în timp ce flutură în mâini o cruce aurie, profetul exotic tună si fulgeră împotriva homosexualității, progresismului, feminismului, vaccinului Covid 19, împotriva Papei Francisc și a lui Joe Biden, dar și, mai ales, împotriva islamului.

Stilul agresiv i-a creat o imagine de luptător neînduplecat al crucii: „ Mai există printre voi vreun bărbat care să se ridice și să spună adevărul, chiar dacă îl vor da afară? Mai există vreunul? Sunteți cu toții lași? V-au orbit banii?”

Vorbind în perioada pandemică el predica împotriva guvernului australian: „Și destul cu așa-zisul corona! Poate fi tratat destul de ușor cu medicamente dovedite eficiente. Lăsați-l pe Bill Gates să se înțepe! Lăsați-l pe George Soros să se înțepe! Destul cu prostia! Destul! Rușine să îi fie unei asemenea generații! A mai rămas vreo urmă de conștiință în oameni? Mai există cineva cu conștiință, sau ați ucis-o cu toții?…” 

La prima vedere poate fi asimilat profilului profeților din Vechiul Testament sau lui Ioan Botezătorul. În ciuda faptului că unele mesaje sunt împănate cu versete biblice, viralizarea lor în mediul online a creat efectul de bumerang.

Luni seară, pe 15 aprilie, 2024, în timp ce predica live, un adolescent musulman l-a înjunghiat pe Mari Emmanuel alături de alte persoane. Extremistul musulman a declarat: „dacă episcopul nu mi-ar fi insultat profetul și religia, nu aș fi venit aici”.  Imediat după atac, Emmanuel s-a rugat pentru tânărul agresor declarând că îl iartă!

Pe 18 aprilie, într-o predică on line din spitalul Liverpool, Emmanuel l-a iertat din nou pe atacatorul islamist, cerându-le adepților săi să nu caute răzbunarea: „Dragostea nu dă greș niciodată… orice mi s-a întâmplat mie personal, îi mulțumesc Domnului Isus… îl iert pe cel care a făcut acest act și îi spun: ești fiul meu, te iubesc și mă voi ruga mereu pentru tine. Și pe oricine te-a trimis să faci asta, îl iert și eu, în numele puternic al lui Isus…nu am nimic în inima mea decât dragoste pentru toată lumea, indiferent dacă această persoană este creștină sau nu, asta nu are nicio importanță…sunt bine, mă recuperez foarte repede.”

Apoi, pe 29 aprilie, în prima sa predică după atac, în Duminica Floriilor ortodoxă orientală, a anunțat că în urma atacului și-a pierdut un ochi dar că această perdere este un „sacrificiu” pentru Hristos!

            Este acest mod de a-L apăra pe Dumnezeu voia Sa? Aprobă Scriptura un astfel de martiraj? Care este granița dintre exotismul profetic biblic și lipsa de înțelepciune a vectorului uman? Este suferința pentru Hristos sau martirajul un scop în sine, ceva ce este de dorit și mai ales de căutat în mod voluntar?

Modul în care traduci voia lui Dumnezeu la frontiera dintre curaj și înțelepciune poate fi decisiv în multe situații. Promovarea adevărului are o paletă largă de mijloace – iar agresivitatea nu se regăsește printre ele! Poate cea mai frumoasă imagine promovată de Hristos este ca urmașii Lui să fie blânzi „ca porumbeii” – „ Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii”. Matei 10:16

Dacă te interesează subiectul, urmărește și materialul următor:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE MARTIRAJ

Nr. 1 Când contextul este ostil, inflamabil, este nevoie de o conduită foarte înțeleaptă.

,,Iată, Eu vă trimit ca pe niște oi în mijlocul lupilor. Fiți, dar, înțelepți ca șerpii și fără răutate ca porumbeii.” Matei 10:16

Nr. 2 Precauția, rezerva, anticiparea deznodământului – pot evita un ,,martiraj” gratuit.

,,Nu te grăbi să te iei la ceartă, ca nu cumva la urmă să nu știi ce să faci, când te va lua la ocări aproapele tău.” Proverbe 25:8

Nr. 3Orice s-ar face pentru prevenirea lui, martiriul rămâne o realitate tristă a unei lumi afectate de păcat.

,,Alții au suferit batjocuri, bătăi, lanțuri și închisoare; au fost uciși cu pietre, tăiați în două cu ferăstrăul, chinuiți; au murit uciși de sabie… ei, de care lumea nu era vrednică… Evrei 11:36-38

Nr. 4 Isus Hristos a prevăzut că urmașii lui (deși înțelepți) vor fi pasibili martiriului.

,,Atunci vă vor da să fiți chinuiți și vă vor omorî; și veți fi urâți de toate neamurile pentru Numele Meu.” Matei 24:9

Nr. 5 În ciuda efectului scontat de Satana, sângele martirilor a fost sămânța creștinismului.

,,Ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturisirii lor, și nu și-au iubit viața chiar până la moarte.” Apocalipsa 12:11

Nr. 6 Cei credincioși au nevoie de încurajare pentru a nu renunța odată ce necazurile apar.

,,El îi îndemna să stăruie în credință și spunea că în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.” Faptele Apostolilor 14:22

Nr. 7 Martirul declară că nu a fost învins prin faptul că îl iartă chiar și pe călăul său.

,,Și aruncau cu pietre în Ștefan, care se ruga și zicea… „Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta!” Fapte 7:59-60

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings