in

PETRE DAEA, AMICUL GREIERILOR. BIBLIA DESPRE ALIMENTELE INTERZISE

Ministrului român al agriculturii, Petre Daea, nu-i plac preparatele culinare pe bază de greieri! Nici de lăcuste și de nici o altă insectă pe post de aliment, cu toate aprobările spre consum din partea Comisiei Europene..!

,,Să nu mă oblige ei sa mânânc greieri…”

„Știrea” că „ăștia ne obligă să mâncăm greieri” a căpătat un iz de credibilitate odată cu refuzul eroic al ministrului Agriculturii Petre Daea de a se lepăda de credința lui în porc și oaie. Martir al sarmalei strămoșești ministrul și-a lăsat cu limbă de moarte testamentul gastronomic la Antena 3: „Nu mâncaţi făină de greieri!

Nea Petrică – cum îi spun apropiații – este de la o poștă un român neaoş și grăitor în tot felul de parabole. De la dânsul știm că „oaia e-o statuie vie” sau că „în România cormoranii fac baie în piscine”. Acum aflăm, în stil tragico-mucalit, că „nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alții”. Să-și mănânce ei greierii lor!

În realitate nu ne-a impus nimeni nimic și nici nu are de gând să ne impună! Pe de altă parte, și dacă am vrea, prețul de la raft pentru făina de greieri, pentru suta de grame, îți taie pofta să te apuci să o frămânți pentru a o scoate apoi rumenită din cuptor!

Pur și simplu, un producător, a cerut autorizație de producție iar Comisia Europeană, după o analiză amănunțită, a declarat-o bună pentru consum! Atâta tot! 

Trebuie știut că din vremuri foarte vechi, aproape 2.000 de specii de insecte sunt folosite în alimentație la nivel mondial, în țări din Africa, Asia și America de Sud. Așa ca nu este ceva nou! Poate ar trebui să ne aducem aminte de colorantul alimentar roșu deschis, folosit de foarte mult timp, numit „carmin” – este un produs al insectei coșenila roșie! Pe lângă greierele de casă alte două insecte sunt autorizate pentru comercializare în Uniunea Europeană. Este vorba despre lăcusta călătoare și viermele de făină.

Dar românii cu gusturi pentru preparate tradiționale își aplaudă la scenă deschisă ministrul. Nouă ne place laptele, porcul, cârnații și caltaboșii, chiar dacă mai nou și homarul fiert sau caracatița la tigaie. La o adică, nimic n-ar fi de lepădat, mai ales „dacă se ia cu mulțumiri” sau este „sfințit prin…rugăciune” (1Timotei4:5), nu..?

Totuși ce le face să fie bune pentru consum? Gustul? Designul? Puțini se mai întreabă dacă Dumnezeu are ceva de spus în privința aceasta!

Află mai multe despre ce spune Biblia referitor la acest subiect, în materialul următor:

TOP 7 VERSETE DIN BIBLIE DESPRE MÂNCĂRURILE CURATE

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings