in

RASPUTIN. NU-I DESPRE PIESA LUI BONEY M. BIBLIA & PROFEȚII ADEVĂRAȚI

Rasputin Grigori! Figură controversată de la începutul secolului XIX, misticul călugăr rus, este încă o prezență vie în istoria contemporană a Rusiei și nu numai! Faima lui, considerat de unii ca fiind sfânt, de alții ca fiind diabolic, l-a transformat într-un personaj legendar, cântat și mitizat de societatea modernă!  Diverși biografi l-au catalogat mai pe larg drept hoț, bețivan, escroc, afemeiat, nebun, manipulator, descurcăreț și chiar demonizat!

Și totuși, ce a determinat familia imperială rusă a Romanovilor, să își lege destinele de controversatul Rasputin? Mai mult, în timpul primilor ani ai razboiului mondial început în 1914, în absența țarului plecat pe front, Rasputin, profitând de uriașa influență asupra țarinei, ajunge să conducă Rusia, să numească și să destitue miniștri după bunul plac! Incapacitatea lui de a înțelege societatea rusă și fenomenul politic, suprapus cu o lipsă crasă a educației avea să stârnească ura nobililor ruși car i-au hotârât moartea! 

Înțelegând că soarta lui este pecetluită, Rasputin, rostește o profeție cu privire la familia imperială! Nu era pentru prima dată când făcea declarații profetice – dar împlinirea ei avea să îl așeze pentru totdeauna, în concepția unor mase largi de oameni, ca fiind un clarvăzător al evenimentelor viitoare! Această aură nu s-a șters nici până astăzi, reușind să pună în umbră mulțimea metehnelor care îl indicau ca fiind mai degrabă un șarlatan și un oportunist!

„Dacă una dintre rudele tale îmi aduce moartea, atunci niciunul din familia ta nu va rămâne în viață mai mult de doi ani. Toți vor fi uciși de poporul rus.” – i-a spus Rasputin țarinei Alexandra Feodorovna!

Într-adevăr, cel care a fost creierul asasinării lui Rasputin a fost chiar nepotul țarinei, un anume Felix Yusupov!

Această „profeție” făcută în 2016, avea să se împlinească ad-literam, în noaptea dintre 16 și 17 iulie, 1918! Alături de țar se aflau Țarina Alexandra Feodorovna și cei cinci copii ai lor: prințul Alexei, în vârstă de 13 ani, bolnav de hemofilie; prințesele Olga (23 ani) și Tatiana (21 de ani), Maria (19 ani) și Anastasia (17 ani). Adică toată familia!

Cu câțiva ani în urmă, de pe patul unui spital din Siberia, auzind de începerea Marelui Război, Rasputin mai făcuse o previziune, pe care i-a trimis-o țarului Nicolae, într-o scrisoare rugându-l să nu meargă la război.  El a scris: „Ne vom îneca cu toții în sânge. Dezastrul este mare, mizeria infinită”.  Dar țarul nu a vrut să-l asculte pe Rasputin. Era una dintre puținele ocazii când țarul nu-l asculta pe cel pe care-l făcuse consilierul lui cel mai apropiat! Și, într-adevăr, războiul a fost un dezastru pentru Rusia și a condus, în cele din urmă, la dispariția de pe scena istoriei a dinastiei Romanovilor!

Cum a fost posibil ca profeția acestui caracter îndoielnic să se împlinească cu acuratețe? A fost Rasputin profet? Sau pur și simplu a înțeles mersul istoriei, într-o perioadă cumplită de suferință a unei societăți care purta deja germenii unei revolte populare împotriva casei imperiale?

Ce înseamnă să fii profet?

Istoria lumii noastre este marcată de o mulțime de prezicători, de profeți, de ghicitori! Nume marcante își găsesc locul aici ca Nostradamus, Albert Pike, Baba Vanga și mulți alții! Dar au fost toți aceștia cu adevărat profeți?

Un studiu cuprinzător care a analizat mii de declarații profetice, inclusiv catrenele lui Nostradamus, arată că șansele ca o pretinsă declarație profetică să se împlinească sunt de aproximativ 3%. Putem spune că probabilitatea matematică de împlinire se încadrează în marja de eroare! Iar în multele lui ziceri, Rasputin, se încadrează fix în acest interval, chiar dacă unii dintre admiratorii lui l-au declarat drept Hristos reîntrupat!

Profeția biblică – asupra căreia prea puțini i-au oferit considerația meritată – spusese răspicat: „Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi… Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi.  (Matei 24: 5.11)

Dacă vrei să poți să faci diferența, urmărește TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE PROFEȚII ADEVĂRAȚI.

Nr. 1 ,,Moise a vorbit copiilor lui Israel şi le-a spus tot ce-i poruncise Domnul să le spună.” Deut. 1:3

Profetul adevărat îi conduce pe oameni la ascultarea de voia lui Dumnezeu .

Nr. 2 ,,Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întîmpla, va fi un cuvînt pe care nu l-a spus Domnul. Proorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.” Deut. 18:22

Profetul autentic face profeții care se împlinesc. Dacă nu se împlinesc, au fost profeții condiţionate.

Nr. 3 ,,La Lege și la mărturie!” Căci dacă nu vor vorbi așa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta.” Isaia 8: 19.20

Mesajul profeţilor autentici va fi mereu centrat pe Scriptură.

Nr. 4 ,,Păziți-vă de prorocii mincinoși! Îi veți cunoaște după roadele lor.” Matei 7:15, 16

Viaţa personală a profetului trebuie să fie în acord cu mesajul transmis.

Nr. 5 ,,Și Natan a zis lui David: „Tu ești omul acesta! Pentru ce, dar, ai disprețuit tu cuvântul Domnului, făcând ce este rău înaintea Lui?” 2 Samuel 12: 7, 9

Un profet adevărat mustră păcatul, nu-l măguleşte.

Nr. 6  ,,Împăratul lui Israel a răspuns lui Iosafat: „Mai este un om prin care am putea să întrebăm pe Domnul; dar îl urăsc, căci nu-mi prorocește nimic bun, nu prorocește decât rău.” 1 Împărați 22:8

De regulă, profeții autentici nu sunt populari, mesajul lor fiind ,,deranjant”.

Nr. 7 ,,Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Și descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.” Amos 3:7

Profeții adevărați sunt confidenţii lui Dumnezeu, cei cărora El le încredinţează mesajul Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings