in

ISRAEL-IRAN. TIMPUL STRÂMTORĂRII ESTE APROAPE. BIBLIA & VREMURILE GRELE

Iranul a atacat Israelul! Aproximativ 300 de drone, rachete balistice și rachete de croazieră au plecat dinspre Iran în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13-14 aprilie 2024! Cu o astfel de amenințare multiplă, Israelul nu s-a mai confruntat de la războiul de 6 zile, din 1967, 5-10 iunie! Răspunsul pare să fi fost pe măsură – 99% dintre dronele și rachetele trimise au fost doborâte!


Dincolo de succesul faimoaselor sisteme de interceptare – „Praștia lui David” și „Iron Dome” – trebuie să mai fi fost ceva! Au fost implicate avioane de interceptare britanice și americane, franceze și, desigur, interceptori americani! Ceea ce înseamnă că Israelul nu a fost singur…!
Ar fi putut să fie doar o altă poveste din Orient! Dar… nu este!


Escaladarea loviturile militare ne implică pe toți!
Reacțiile marilor actori politici mondiali n-au întârziat
Purtătoarea de cuvânt a președinției ruse, Zaharova, nu vrea să condamne atacul Iranului în Israel, pentru că nici Israelul nu a condamnat „atacul Ucrainei în Rusia”!


America susține Israelul, dar nu dorește acum un război între Israel şi Iran pentru că ar înrăutăţi perspectivele electorale ale preşedintelui american – Joe Biden.
Pe de altă parte, Zelenski, președintele Ucrainei, se întreabă de ce aliații nu reacționează în aceleași coordonate pentru interceptarea rachetelor și dronelor care vin dinspre Rusia și care macină orașele și sistemele energetice ucrainiene!


China îndemnă la reținere din partea celor implicați dar în același timp amenință Taiwanul și pacea din Marea Chinei de Sud! Dar dacă este doar dorința lui Benjamin Netanyahu să-și salveze poziția politică, serios amenințată de lipsa de popularitate în propria țară?


Dar dacă ayatolahul Ali Khamenei al Iranului, în pierdere de imagine pe plan național, trebuie neapărat să alimenteze ura viscerală împotriva unui dușman tradițional, doar pentru a ascunde un dezastru economic în care i se scufundă țara?
Dar dacă…


Ce jocuri politice se fac și se desfac la nivelul marilor decidenți ai lumii?
Erich Hartman spunea: „Războiul este un loc în care tinerii, care nu se cunosc și nu se urăsc, se ucid, prin decizii ale unor bătrâni care se cunosc și se urăsc, dar nu se ucid”.


Lumea stă pe un butoi de pulbere iar escaladarea războiului ne vizează în mod direct pe toți!
Cine sunt cei buni? Dar cei răi? Până la urmă, nu există nicio justificare pentru violență, dar purtătorii de cuvânt, ai oricărei tabere, par să-și justifice la infinit dinamica politicilor lor externe.

Da! Războaiele lor te afectează. Blocada Mării Roșii ar face ca prețul petrolului să escaladeze. Piețele financiare ar colapsa. Foametea s-ar accentua. Infracționalitate și așa mare, ar exploda. Înarmarea nesăbuită ar fi fără limite, eclipsând programele sociale, iar victime ar fi fără număr – mai ales cele nevinovate. Într-un final, reacții politico-militare neispirate ar putea culmina cu lovituri nucleare tactice!

Dacă esti crestin – ce faci sau ce ar trebui să faci într-un atfel de timp? Cumperi aur? Te muți la munți, te ascunzi? Faci provizii? Predici sfârșitul lumii?


Interesant! Anticipând o astfel de situație, Isus Hristos oferă direcții care merită luate în serios pentru astfel de timpuri. Pentru a le afla semnificația, cuvintele Sale – „Iată că v-am spus mai dinainte… Când veți vedea (nn aceste lucruri)… cine citește să înțeleagă…”(Matei 24: 15.25) – ar trebui urgent înțelease..!


În acest sens poți citi materialul Top 7 Sfaturi Biblice pentru creștin în timpuri dificile, de război și strâtorare:

Nr. 1 ,,Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.” Romani 12:21 

Niciodată răul nu poate fi învins printr-un alt rău. Deși uneori nu pare, binele este singura soluție.

Nr. 2 ,,Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?” Romani 8:35

Circumstanțele adverse nu ne pot priva de accesul la dragostea lui Dumnezeu- iată consolarea.

Nr. 3 ,,În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33

Venirea necazului nu trebuie să ne surprindă, nici să ne copleșească.

Nr. 4 ,,Cheamă-Mă în ziua necazului, și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” Psalmi 50:15

Rugăciunea ne asigură că nu trebuie să suportăm singuri necazul.

Nr. 5 ,,El mi-a zis: „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” 2 Corinteni 12:9

Când noi nu mai putem face nimic, depindem de Dumnezeu, iar El are soluții inimaginabile.

Nr. 6 ,,Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare.” Iacov 1:2-3

Deși nu este ideal să se întâmple așa, adesea în condiții adverse devenim mai buni.

Nr. 7 ,,Iar pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile în Cristos Isus.” Filipeni 4:7

Pacea oferită de Dumnezeu poate întrece orice scenariu de frică al minții noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings