in

RIO DE JANEIRO. CARNAVALUL, DEMONII, DEZASTRUL: ESTE VREO LEGĂTURĂ?

În intervalul 17-25 februarie, 2023, a avut loc la Rio de Janeiro faimosul și, în același timp, tradiționalul „Carnaval de la Rio”. Istoria Carnavalului din Rio,  începe în jurul anilor 1600, când coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea intrării în postul Paştelui. Era mai degrabă un festin alimentar, având în vedere că, odată început postul, carnea trebuia evitată. De altfel, se pare că însuşi termenul ”carnaval” provine din ”carnevale”, care însemna ”fără carne”, semnificând, în sens larg, detaşarea de plăcerile trupeşti. Astfel, carnavalul era evenimentul ce anunţa, de fapt, intrarea în post. Evenimentul, deși era laic, de fapt, era pregătitor pentru una dintre cele mai importante sarbători creștine, Paștele.

În anul 1641, carnavalul a marcat, în colonia braziliană,  urcarea regelui Ioan al IV-lea pe tronul Portugalie, la 1 decembrie 1640. De data aceasta voioşia, petrecerile şi dansurile au fost permise fără nicio reţinere. Acesta este considerat adevăratul început al Carnavalului de la Rio.

În 1786, își fac apariția pentru prima dată, carele alegorice în cinstea căsătoriei căsătoriei lui Ioan al VI-lea al Portugaliei cu Carlota Joaquina a Spaniei.

Ultima mare schimbare a avut loc la sfârșitul sec. al XIX-lea, odată cu fenomenul de masă al dansului samba și al concursului scolilor de samba! Astăzi, aceasta este partea dominantă a carnavalului! Regele „Momo”, monarhul jovial care simbolizează petrecerea plină de nebunie, în care aproape toate excesele sunt premise, este cel care a dat startul anul aceasta!

Schimbarea spre „  totul este permis” nu avea cum să nu fie vizibilă, mai ales inn  anul acesta – 2023,  de la o veche sărbătoare pregătitoare a Paștelui, la sceneta jalnică, umilitoare a Fiului lui Dumnezeu de anul acesta!

La un nivel nemaiîntâlnit până acum, Carnavalul de la Rio a pus în scenă batjocorirea lui Isus. Într-o coregrafie agresivă, „diavolii” dansează în jurul lui „Isus” cel însângerat. Îl umilesc, Îl lovesc cu furcile, Îl târăsc pe străzile orașului, pur și simplu îl batjocoresc! Isus al lor, da, este un actor. Totuși este o proiecție nefiltrată a acelui Isus care-a murit pentru păcatele noastre..!

Blasfemie? Sau simplu act artistic?

La o zi sau două după „evenimentul artistic”, Rio de Janeiro este inundat de-un potop de ape tulburi. Dezastru, panică și pierderi pe toate liniile. La posturile de televiziune au fost numite „inundații istorice”! Nu puțini au făcut legătura cu coregrafia diabolică de la carnaval!

Să fi fost o pedeapsă divină sau pur si simplu o întâmplare?

Propoziția biblică – „Nu vă înșelați! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Căci ceea ce seamănă omul, aceea va și secera” (Galateni6:7) – cum o înțelegi?

Vezi mai pe larg ce zice Biblia despre acest subiect, în materialul următor:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE BATJOCORIREA LUI DUMNEZEU

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings