in

SILICON VALLEY BANK. CEA MAI SIGURĂ MONEDĂ DE INVESTIȚIE. BIBLIA DESPRE ECONOMII

O nouă furtună lovește sistemul bancar mondial! Bursele din toată lumea sunt pe roșu în urma prăbușirii băncii favorite a giganților tehnologici din California – Silicon Valley Bank! Vestea a venit pe neașteptate iar rapiditatea prăbușirii ei ridică mari semne de întrebare în ce privește rigurozitatea reglementărilor bancare! În numai 3 zile banca s-a prăbușit – nemaiputând face față retragerii depozitelor financiare ale deponenților! Îngrijorarea s-a răspândit instantaneu în tot sistemul bancar american – iar de aici pană la panica clienților din întreaga lume n-a mai fost decât un singur pas!

Atât președintele american Biden cât și Banca Federală s-au grăbit să liniștească temerile dând asigurări cu privire la siguranța și garantarea depozitelor. Însă cine poate garanta cu adevărat  că acționarii nu vor avea pierderi serioase? Și tocmai aici este ceea ce alimentează mai departe criza! În doar două zile, alte două bănci, Signature Bank din New York și Silvergate din California, specializate în creditarea criptomendelor, și-au închis brusc operațiunile!

Cum de s-a ajuns aici? Mai ales că Greg Becker, directorul Silicon Valley Bank, a insistat că banca, ale cărei active le gestionează, este invincibilă! Ca apoi, în doar 3 zile, să asistăm la cel mai mare faliment bancar după episodul Lehman Brothers din 2008!

A știut oare ceva atunci când a încercat cu atâta insistență să-i asigure pe deponenți că finanțele lor sunt în siguranță? Și de ce același Greg Becker – cu puțin timp înainte ca banca să intre în faliment – a renunțat la o parte importantă din participația sa la banca pe care o conducea, vânzând un pachet de 12451 de acțiuni, cu un profit de 2,3 milioane de dolari? Apoi de ce a mai vândut încă o treime din acțiunile deținute în cadrul creditoriului, pentru 575.000 de dolari! Simplă întâmplare?

Astfel de „întîmplări” se petrec cel mai adesea departe de ochiul public! Diferența uriașă dintre depozite și active, limbajul bancar, formule de calcul, sistemul în sine –  totul este atât de alambicat încât, pentru omul obișnuit, este de neînțeles!  Pentru el, singurul lucru care contează acum este să-și recupereze, cât mai repede, banii depozitați la bancă! Pentru ei a muncit, a sacrificat și s-a privat de lucrurile care i-ar fi făcut cu adevărat plăcere în viață. Doar că banca uneori nu-i mai poate returna pe toți!  

Viața va merge însă mai departe și această nouă haiducie bancară va fi din nou uitată! Dramele celor care pierd vor fi uitate și ele!

Rămân însă câteva întrebări fundamentale care cer un răspuns. În ce ne plasăm economiile pe viitor? La „saltea”? Într-o valută mai puternică? Îi jucăm pe bursă? Îi investim în criptomonede sau bani digitali? Sau clasic – în terenuri, clădiri sau AUR?

Biblia are vreo recomandare? Ce-ar însemna mai precis sfaturile ei precum „te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti” (Apocalipsa 3:18) sau „Cu cât mai mult face câştigarea înţelepciunii decât a aurului!” (Proverbe 16:16)? Află în materialul următor:

TOP 7 LUCRURI DIN BIBLIE DESPRE ECONOMIILE IN AUR

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings