in

SIMONA HALEP. AI GRIJĂ CE CONSUMI! BIBLIA & DREPTATEA

„S-a făcut dreptate? Da! Iar cei care au numit-o dependentă de droguri, dopată sau trișoare vor trebui să se gândească din nou. Simona a câștigat” – a fulgerat presa americană (Tennis World USA)

Simona Halep poate reveni imediat în turnee! Așa a fost anunțată decizia din 6 martie 2023, de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Aceasta după aproape 2 ani de la o suspendare pe care mulți au considerat-o nedreaptă dar alții, nu puțini, au acuzat-o, cerând chiar retragerea titlurilor de grand slam !

„Bine ai revenit, Simona! Abia așteptăm să te vedem la anul” a fost mesajul postat pe contul de X al turneului American, Indian Wells. Asta pentru că turneul a început chiar miercuri, 6 martie, la doar o zi după decizia Tribunalului Sportiv și, deci, era imposibil pentru Halep să ia startul acolo!

Totuși, oficialii turneului, extrem de important, deși știau de această imposibilitate, au ținut să transmită un mesaj puternic de susținere prin care au anunțat că românca este oricând binevenită la turneul american.

După aflarea veștii, Simona a declarat: „Ziua de azi marchează un moment crucial, întrucât tribunalul și-a anunțat verdictul, confirmând poziția mea și clarificând lucrurile:

• Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a găsit nevinovată de orice neregulă cu privire la acuzațiile legate de pașaportul biologic

• Tot cu o decizie unanimă s-a concluzionat că nefericitul incident al testului pozitiv la roxadustat a fost cauzat de o contaminare accidentală cu suplimente, ceea ce a dus la reducerea suspendării la 9 luni”

Apoi a continuat: „În mijlocul acestei călătorii dificile, încrederea mea neclintită în adevăr și în principiile justiției au fost făclia mea. În ciuda acuzațiilor descurajante și a unei opoziții formidabile, spiritul meu a rămas viu, ancorat în convingerea mea că sunt o sportivă curată.

Acest calvar a fost testamentul rezistenței mele, iar triumful adevărului, deși întârziat, este nespus de satisfăcător.”

Această decizie, surprinzătoare pentru mulți, este ca o pată de culoare, ca o rază de soare care străbate norii, într-o lume în care ne-am obișnuit cu nedreptatea care învinge, cu răul care pătrunde chiar și în cele mai ascunse unghere ale societății, ne-am obișnuit cu dictatorii care triumfă pe termen lung împotriva susținătorilor valorilor libertății, ne-am obișnuit cu detractorii, cu oamenii care fac un rău gratuit chiar dacă, uneori, își fac chiar și lor rău, ne-am obișnuit cu agresorii, violatorii, denigratorii…

Da, victimele s-au obișnuit să fie victime, și ce este mai dureros, s-au obișnuit să accepte ascensiunea nedreptății ca pe un dat, ceva ce nu poate să fie schimbat! Iar de pe margine, noi ceilalți empatizăm cu victimele și… doar atât!

După decizia TAS curg mesajele de susținere, de încurajare, de încredere în onestitatea Simonei Halep, dar… în cei aproape 2 ani de suspendare în jurul ei se făcuse gol! Și cât de mult contează să ai pe cineva lângă tine în momentele de nedreptate! Legendarul Boris Becker i-a transmis: „Adu-ți aminte cine a fost mereu alături de tine în momentele de disperare…”

Această indiferență și abandonare a luptei pentru adevăr și dreptate face mai mult rău decât răul în sine!

A lupta de partea adevărului, când apărătorii sunt puțini, aceasta este marea virtute a moralei creștine! Și nu doar ca să îți susții propria cauză, ci ca să o susții, în primul rând, pe a celor care sunt nedreptățiți chiar cu riscul pierderilor personale!  Într-o lume strâmbă, mesajul Bibliei este că în cele din urmă adevărul și binele vor triumfa.

Istoria este o continuă grijă a lui Dumnezeu pentru dreptate și adevăr: „să nu va temeti de nimeni, căci Dumnezeu e Cel care face dreptate.” Deuteronom 1:17

Dreptatea este o constantă preocupare în ce-L privește! Chiar finalul, așa cum îl găsim descris în Biblie, descoperă „un cer nou și un pământ nou” în care vor locui dreptatea și adevărul!

Dacă vrei să afli mai multe, citește și TOP 7 lucruri din Biblie despre triumful dreptății și al adevărului:

Nr. 1 ,,Faraon a trimis să cheme pe Iosif. L-au scos în grabă din temniță.” Geneza 41:14

Iosif a stat ani de zile închis pe nedrept. Triumful dreptății necesită timp și răbdare. 

Nr. 2 ,, Dar noi, conform promisiunii Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care locuiește dreptatea.” 2 Petru 3:13

Când dreptatea și adevărul întârzie să triumfe, să așteptăm lumea dreaptă a lui Dumnezeu.

Nr. 3 ,,Ei strigau cu glas tare și ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat, zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?” Apocalipsa 6:10

Garanția și așteptarea că în final se va face dreptate se bazează pe caracterul lui Dumnezeu.

Nr. 4 ,,Așa sunt cei răi: totdeauna fericiți, și își măresc bogățiile. M-am gândit la aceste lucruri ca să le pricep, dar zadarnică mi-a fost truda, până ce am luat seama la soarta de la urmă a celor răi.” Psalmi 73:12-13

Dacă ne așteptăm ca dreptatea să se realizeze neapărat aici, în lumea noastră, vom fi dezamăgiți.

Nr. 5 ,,Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.” 2 Petru 3:9

Înainte să aplice judecata și să instaureze dreptatea, Dumnezeu mai așteaptă ca unii să se schimbe.

Nr. 6 ,,Când a luat Isus oțetul, a zis: „S-a isprăvit!” Apoi Și-a plecat capul și Și-a dat duhul.” Ioan 19:30

La Golgota, Isus a asigurat victoria asupra minciunii, nedreptății și a tuturor forțelor răului.

Nr. 7 ,,Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră. Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul.” Apocalipsa 21:1, 6

Deși Isus a adus triumful dreptății încă de la Golgota, abia la revenirea Sa va inagura Împărăția dreptății.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings