in

TOM MOORE. UN CĂPITAN DE MILIOANE. BIBLIA DESPRE FAPTELE BUNE

Imaginile celebre ale vremurilor noastre nu sunt nici pe departe cele cu bătrâni. Nici mass-media tradițională, nici social-media nu favorizează deloc această categorie. Și este aproape sigur că întotdeauna lucrurile au stat așa! Veteranul Căpitan Tom Moore – 99 de ani – este o excepție!

O națiune întreagă pur și simplu s-a îndrăgostit de el! Va asista el, fără nicio reacție, la întreagul dezastru creat de pandemia de coronavirus, când țara sa trece prin blocajul fără precedent al anului 2020? Cea mai fragilă parte a vieții sale l-a surprins într-o ingenioasă campanie de strângere de fonduri în favoarea Serviciului Național de Sănătate Britanic (NHS).

Deși silit să se deplaseze folosind proteze ortopedice specifice vârstei – iată-l ridicând ștacheta atât de sus! „În fiecare zi voi face aproximativ 10 ture înprejurul casei.., fac 10 în fiecare zi, până voi ajunge la 100 ani”… Adică, în schimbul unor donații, Tom Moore promite să realizeze o sută de ture de curte înainte de împlinirea a 100 de ani! Dacă inițial obiectivul său era să strângă 1000 de lire sterline, în cele din urmă a strâns peste 32 de milioane, potrivit cu Reuters!

Fondurile strânse au fost donate în întregime pentru a ajuta sistemul medical să lupte împotriva bolii. În semn de recunoaștere a eforturilor sale extraordinare, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, – mai mult de o sută de mii de oameni i-au trimis o felicitare, – prim-ministrul a postat pe Twitter pentru el un omagiu video, – soldații Primului Batalion al Regimentului Yorkshire au format o Gardă de Onoare pentru ultimele sale ture în aprilie 2020, – Serviciul Aviatic Britanic a ridicat de la sol două avioane în onoarea sa, – primește o recunoaștere ca cel mai în vârstă artist care a ocupat topurile din Marea Britanie interpretând o piesă muzicală (alături de un cântăreț legendar – Michael Ball) – iar prima ieșire publică pe timp de pandemie a reginei însăși a fost în legătură cu înaintarea lui în grad: căpitanul Tom Moore a devenit căpitanul Sir Tom Moore!

În mod ironic, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus (!), la începutul lunii februarie 2021, moartea l-a atins nemilos! Nu știm dacă ați observat cât de ciudat, dar și interesant, este numele cu care puternica ființă numită Dumnezeu preferă să fie asociat: „Dumnezeu – Cel Îmbătrânit de Zile”! Poate ca o aducere aminte a unei idei esențiale: frunzele ofilite nu înseamnă urâțenie cînd e vorbă să vorbim de frumusețea unui copac! O certitudine a experienței umane este aceea că Dumnezeu pare să folosească destul de mult pe oameni chiar si atunci când ei îmbătrânesc.

Referindu-ne la vremurile biblice, vezi linkurile de mai jos, Moise avea 80 de ani când s-a dus la Faraon să ceară eliberarea poporului său din sclavie, iar Caleb avea 85 când a luat în stăpânire țara promisă. În plus, Galileo Galilei a făcut faimoasa descoperire la 73 de ani, iar Goethe a scris Faust la 82 de ani!

Vedeți, Dumnezeu nu a intenționat niciodată ca cineva – nici măcar persoanele în vîrstă – să se pensioneze de la a face fapte bune! El are încă o lucrare de făcut pentru oameni – indiferent de vârsta lor. Cît despre plaga numită coronavirus, – „vă rog, nu uitați ce vă spun: lucrurile se vor îmbunătăți …” – „soarele va străluci din nou și nu vom fi lăsați singuri ..” Chiar așa, Sir! Dvs – persoanele în vârstă – nu sunteți chinul nostru. Sunteți inspirația, eroii și suportul nostru familial!

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings