in

NOVAK DJOKOVICI. OARE ÎI ESTE FRICĂ DE ACE? BIBLIA DESPRE LIBERUL ARBITRU

Turneul de tenis Australian Open 2022 a început la Melbourne Park fără sârbul Novak Djokovic – 34 de ani, locul 1 ATP, probabil cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor! Motivul are de-a face cu faptul că organizatorii permit doar accesul sportivilor vaccinați cu schemă completă anti Covid-19. Novak nu se înscrie printre ei. Menționase de altfel încă din 2020 că nu va accepta niciodată să fie silit să se vaccineze!

Miza era însă una uriașă: ar fi putut face istorie câștigând pentru a 10-a oară Australian Open! Poate de aceea a și încercat intrarea cu orice chip în concurs, uzând chiar de așa zise scutiri medicale ce s-au dovedit a fi veritabile falsuri în declarații! Ce afecțiuni să aibă sportivul de talie internațională care să nu-i permită vaccinarea…? Multiple descoperiri stânjenitoare au făcut ca viza de intrare în țară să-i fie într-un final anulată!

După o desfășurare crispată de contestații, magistrații Curții Federale din Australia s-au pronunțat în totalitate în direcția expulzării, la pachet cu o interdicție pe 3 ani de a mai călca în țara de la antipozi.

În plus p  articiparea numărului unu mondial la celelalte competiții – Roland Garros, US Open sau chiar Wimbledon – este pusă de asemenea sub semnul îndoielii din aceleași considerente: lipsa certificatului de vaccinare!

Lumea – polarizată oricum în procent de 1 la 1 – a sorbit cu nesaț cel mai fierbinte subiect al momentului.

Tatăl sportivului a empatizat total cu „victima”, pe care nu s-a sfiit s-o compare cu Spartacus sau chiar cu Isus Hristos, spunând că „a devenit un simbol și un lider al lumii libere”!

Colegi ai săi, precum Stefanos Tsitsipas văd lucrurile nuanțat: „Novak joacă după propriile reguli… (el)   supune riscului (posibilei infectări) un întreg Grand Slam!”

Rafael Nadal, principalul adversar, a uzat mai voalat de cartea neutralității: „Nu o să hotărăsc eu în legătură cu asta, sunt alții, eu mă pricep la tenis. Sunt medicii care se pricep la medicină și vaccin, prin urmare eu mă vaccinez”.

Simona Halep, cunoscută pro-vaccin, a evitat elegant să dea un verdict cu privire la situația colegului ei.

Au dorit autoritățile australiene să trimită un mesaj conform căruia nimeni nu este mai presus de lege? Erau prea obosiți din cauza sutelor de zile de lockdown  și de amintirea crîncenelor restricții impuse de carantină și avertizau printr-o astfel de corecție la nivel înalt grupul antivacciniștilor cu privire viitoarea soartă socială a încăpățânaților de pretutindeni?

Balcanicul Novak Djokovic aparține unui cult creștin.

Și el, probabil ca mulți alți creștini în multe alte rituri și biserici, privesc îngrijoraţi cum uneori unele biserici popularizează și susţin campanii de imunizare a populaţiei în strânsă colaborare cu autorităţile.

Sentimentul, devenit acut uneori, este că anumite restricţii ce încalcă libertatea religioasă sau libertatea ca principiu, ar putea favoriza restrângerea exercitării actului religios la un moment dat în viitor. Nu aceasta este de fapt una dintre problemele ascunse ale celor ce se rețin de la vaccin?

Poate că totul ar fi fost mai ușor pentru Novak – și pentru mulți alții – dacă ar avea raspunsul la o singură întrebare: vaccinarea este un fel de încălcare a libertăților fundamentale (inclusiv religioase) sau este doar o măsură sanitară pentru prevenirea răspândirii unei boli cu repercursiuni fatale?

Dacă preferi o discuție personală, îți putem facilita o întâlnire cu un reprezentant din zona ta.
În acest sens, pentru stabilirea detaliilor concrete (ziua, ora etc.) ne poți contacta aici, pe chat, sau la adresa de email contact@opiniaproduction.ro


Adaugă comentariul tău și ia parte la conversație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings