Cea mai bună cale de a întâlni viitorul este să-l creezi – Abraham Lincoln

26 decembrie 2020. Statele Unite.

Potrivit Universității Johns Hopkins – erau 331.561 de decese la o populație de 330.750.000!

Coronavirusul a ucis unul dintr-o mie de americani în aproximativ 11 luni de la confirmarea primului caz în această țară.

„Bunicul și tata s-au sacrificat atât de mult pentru a-mi oferi șansa de a obține o educație și de a avea o viață mai bună” – ne spune Fernando Reyes.

„Duminică, după ce a fost testat pozitiv și a stat o săptămână la terapie intensivă, i-am spus adio bunicului pentru ultima oară într-o convorbire pe Zoom.

Ieri dimineață, în timp ce dormea, l-am pierdut și pe tata. Cu el n-am apucat să-mi iau rămas bun”.

Acesta este doar una dintre mărturiile cu care avem tendința să ne obișnuim.

Cele din India, Brazilia, Regatul Unit, Rusia sau oriunde altundeva nu sunt cu nimic mai puțin dramatice.

La nivel global, pe 27 decembrie 2020, existau peste 79 de milioane (79.232.555) cazuri confirmate și peste 1,7 milioane (1.754.493) de decese raportate către Organizația Mondială a Sănătății!

Chiar și așa, nimeni n-are certitudinea că acestea sunt adevăratele statistici ale dramei!

Există însă o dramă mai mare decât aceasta: ca odată apărut, vaccinul să nu fie folosit de către oameni!

Pentru că anumite „forțe întunecate” încearcă de fapt să decimeze populația omenirii!

Nu este acesta obiectul „proiectului macabru” la care lucrează Bill Gates și alți siniștri ca el în ultimii ani?

Vezi, cei ce se folosesc de introducerea vaccinului pentru a lansa scenarii apocaliptice confiscă de fapt soluția de la oameni!

Michael Hogue, decanul Școlii de Farmacie a Universității Loma Linda încearcă să clarifice problema referitoare la vaccinurile Pfizer/BioNtech sau Moderna.

„Vaccinul ARNm (acid ribonucleic mesager) ne schimbă ADN-ul”? Răspuns: „Nu.”

„Vaccinul poate fi sigur și eficient, în condițiile producerii sale atât de rapide?” Răspuns: „Da”

„Sunt periculoase componentele vaccinului”? Răspuns: „Nu”

„Există efecte secundare ale vaccinului?” Răspuns: „Foarte puține”.

Câți îl vor crede însă pe omul de știință american?

În acest moment, o altă plagă se autoinvită.

Un virus mai rău decât Coronavirusul: virusul neîncrederii!

Acea mică construcție purtătoare de informație ce se înculcă într-un colț al minții și produce efecte devastatoare.

La fel ca în Biblie!

Dacă o vei citi vreodată, nu vei putea evita această tematică.

Virusul păcatului uman poate fi întotdeauna stârpit folosind așa-numitul „vaccin al Golgotei.”

Odată acceptat – acesta ar aduce imunizare.

Neacceptat, și consecințele vor trebui asumate.

Pentru ambele situații, decizia de a fi sau de a nu fi imunizat depinde de fiecare dintre noi.

Însă, dacă vrem ca viața noastră să se schimbe, trebuie să facem ceva în acest sens; la urma urmei, dacă nu facem nimic, nici nu primim nimic.

Interviul cu Michael Hogue

Similar cu alte ocazii din istorie, în fața marilor sale decizii, umanitatea are ezitări. Michael Hogue, decanul Școlii de Farmacie a Universității Loma Linda, încearcă să clarifice problema referitoare la vaccinul Pfizer/BioNtech sau Moderna. Află explicațiile sale științifice prin medierea oferită de Opinia Production.

În colaborare cu Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Universității Loma Linda, Michael Hogue, decanul Facultății de Farmacie din cadrul aceleiași universități, care face parte din grupul permanent de lucru al comitetul consultativ cu privire la practicile de imunizare din cadrul centrelor pentru controlul răspândirii bolilor din SUA (CDC) și din grupul de lucru pe tema vaccinurilor împotriva Covid-19 din districtul San Bernandino, California, a împărtășit următoarele informații cu privire la principalele întrebări referitoare la vaccinurile Pfizer/ BioNtech și Moderna. Opinia și explicațiile sale referitoare la cele mai comune întrebări sunt prezentate mai jos.

Întrebări și informații despre vaccin

Întrebare: Vaccinul pe bază de tip ARNm (Acid Ribonucleic mesager) modifică ADN-ul?
Răspuns: Ambele vaccinuri la care ne referim sunt pe bază de ARNm. Acest lucru este o premieră în producerea vaccinurilor, însă tehnologia este folosită de 15 ani în tratarea diferitor afecțiuni. Vaccinul intră în citoplasma celulei (fluidul din interiorul celulei), iar acolo stimulează producerea de anticorpi care să lupte împotriva proteinei S [S vine de la Spike, aspectul caracteristic, cu „țepi”, al virusului]. Deoarece acesta nu intră în nucleul celulei-gazdă, el nu schimbă ADN-ul sau structura/ funcționarea genetică.

Întrebare: Poate fi sigur și eficient un vaccin care a fost dezvoltat atât de repede?
Răspuns: Datorită tehnologiei actuale, genomul virusului SARS-CoV-2 a fost elucidat (secvența bazelor azotate din ARN viral a fost descrisă) la câteva zile de la identificare și s-a început imediat dezvoltarea unui vaccin. Mărimea eșantionului de cercetare a fost de 40.000 de persoane (dimensiunea medie a unui eșantion pentru un vaccin aprobat de FDA este de doar 27.000 de persoane). Testările au început în urmă cu două luni, iar studiul va continua pe o perioadă de doi ani. Efectele sunt monitorizate cu atenție.
În urma administrării primei doze, protecția oferită de răspunsul imunitar este de 50%. După administrarea celei de-a doua doze, protecția a ajuns la 95%! (Doar vaccinul împotriva hepatitei A oferă o protecție mai mare, ajungând la aproape 100%.) Studiul a fost bine conceput și este reprezentativ pentru grupurile demografice prezente în Statele Unite, cu excepția celui al americanilor nativi (se lucrează pentru rectificarea acestui lucru). Eficiența și efectele secundare au fost similare în toate grupurile etnice.

Întrebare: Sunt periculoși conservanții și ingredientele vaccinului?
Răspuns: În aceste două vaccinuri împotriva Covid-19 nu există conservanți, iar acesta este motivul pentru care este nevoie să fie congelate pentru a fi depozitate și transportate. Vaccinul este purificat cu atenție.

Întrebare: Care sunt efectele secundare?
Răspuns: Până în prezent, 10% dintre participanți au raportat stări febrile în a doua zi, iar în primele 24 de ore, între 50 și 60% dintre cei vaccinați au raportat o senzație de „durere” (musculară difuză, n.tr.). Până în prezent au existat foarte puține efecte secundare grave în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer/ BioNtech, printre acestea numărându-se trei cazuri de reacții alergice severe (numărul acestora este neobișnuit de scăzut, probabil ca urmare a lipsei conservanților).

Dr. Hogue a adăugat că o persoană care a fost deja infectată cu Covid-19 poate fi vaccinată deoarece vaccinul va crește, pur și simplu, nivelul de anticorpi al acesteia. El a subliniat, de asemenea, faptul că, în SUA, vaccinarea este voluntară, nu obligatorie.

Eficiența vaccinurilor Pfizer/ BioNtech și Moderna este similară, dar acestea nu sunt interschimbabile (a doua doză trebuie să fie de la aceeași firmă de la care a fost și prima). În cazul vaccinului celor de la Pfizer, intervalul dintre cele două doze este de 21 de zile, iar cei de la Moderna indică un interval de 28 de zile. Vaccinul nu este autorizat pentru a fi utilizat în timpul sarcinii sau la persoane cu vârsta sub 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.