Mi-ar conveni să mor pe Marte. Dar nu la impact … – Elon Musk

Se crede că 80% din cunoștința  lumii a fost descoperită in ultimile decade și 90% din oamenii de știintă din toate timpurile sunt în viață astăzi!

Dacă prima locomotivă cu abur prindea 8km/h, astazi, trenurile în Japonia au atins viteza de peste 600 km/h!

Daca mii de ani oamenii au scris pe piei uscate de animale, însemnările de astăzi trec prin wifi direct in cloud

Orbi din nastere văd cu ajutorul camerelor miniaturale atasate la o centură, pentru că aceasta transmite imagini la nervii stomacului, iar de acolo pe creier!

Dar ce reprezintă acestea pe langă cel mai ambitios si scump proiect anunțat din istorie, cu costuri estimate între 100 miliarde și 10 trilioane de dolari: punerea unui oras pe Marte in următoarele 3 decenii!?

Ideea S.F. apartine lui Elon Musk. Miliardar excentric cu minte genială, obisnuit cu versiunea Tesla 1, Tesla 2 sau Tesla 3, a înteles cumva ca ar putea trece de la versiunea  Pământ 1.0. (Terra) la versiunea Pamant 2.0. (Marte). De ce sa nu?

Niciun impediment n-ar fi atat de mare. Odată la doi ani, planetele Marte și Terra se aliniază și se oferă astfel fereastra perfectă pentru misiune.

În 2022, două navete  stelare SpaceX vor fi trimise spre planeta roșie!  Ele vor transporta 100 de tone de echipament necesar generării  de energie și asigurarii condițiilor de viață.

Peste încă doi ani, în 2024, compania va trimite patru nave, de această dată și cu oameni la bord. După o călătorie de cca 6 luni și 140 milioane mile distantă, la destinatie, epuizată fiind hrana de drum, in habitate sere, oamenii vor putea cultiva plante. Sigur,  lângă depozite subterane de apă și gheață, in ferme situate sub pământ, pentru că afară radiatiile sunt mult prea puternice. Cum procură energia în subteran?  De la panouri solare, prin conversia razelor.

Primii pionieri vor fi nevoiți să pună bazele unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete. Fabrica va folosi apa înghețată de pe Marte și moleculele de dioxid de carbon din atmosfera foarte rarefiată a planetei, pentru a crea oxigen lichid, drept combustibil. Pentru că cel mai probabil, unii vor dori sa se și intoarcă inapoi, acasă!…

De la micuțul sătuc ingineresc inițial, s-ar putea dezvolta orașul. 1.000 de rachete trimise pe Marte. Un milion de colonişti pentru inceput. O adevărată invazie marțiană! O mulțime de locuri de muncă. Societate democratică, evident! Chiar..?

Desi initial Elon spunea ca sunt sanse 70% să facă o vizită personală pe Marte, ulterior a comunicat că se mai gandeste… Are si el copii si vrea să-i vadă crescând. Pe Terra!

Ei bine, totul este în ordine cu planul lui Elon Musk referitor la planeta Marte!

Dar acum, din perspective biblice, avem o problemă. Cartea Apocalipsei – vezi Scriptura crestină în linkurile de mai jos – deja vorbea demult despre un pamant nou si despre un oras nou in cerurile lui Dumnezeu! O regiune a Universului in care plantele sanătoase cresc in aer liber si respirabil. In care oamenii se deplaseaza fară costum de cosmonaut si beau apă limpede din Izvorul Vietii. Au case la țară si apartamente in oras. Sunt inconjurati de specii de animale prietenoase si unde nimeni nu mai moare! Si poate cel mai important, inimile celor ce locuiesc acolo sunt calde, bune, nerăzbunătoare, inimi noi și convertite.

Sa fie acel Nou Pamant – Marte!? Dvs ce ziceti? Spuneti-ne parerea in sectiunea de comentarii.

Ei bine, ne pare rău, Elon, dar nu este deloc sigur că crestinii vor dori sa mearga  cu tine pe Marte! Se pare că își doresc o viață mai bună! Una in care cu adevarat ne-ar place tuturor sa locuim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.