Înființat în 2018, Ministerul Singurătății din Marea Britanie a fost destinat să combată izolarea socială în creștere cu ajutorul unor măsuri sociale concrete. Peste 9 din cele aproape 66 de milioane de oameni din Marea Britanie se simt adesea sau întotdeauna singuri.

Potrivit Crucii Roșii, aproximativ 200.000 de persoane în vârstă au indicat că vorbesc cu cineva cel mult o dată pe lună. Organizațiile de asistență au descris fenomenul ca fiind o „epidemie secretă”.

Psihologul american de dezvoltare Emmy Werner a reușit să arate cât de importante sunt legăturile sociale puternice. În 1955, a lansat un studiu revoluționar pe termen lung privind reziliența – puterea interioară a oamenilor de a rezista – pe insula hawaiană Kauai. Dintre cei 700 de copii care au participat la acest studiu, care a fost realizat pe o perioadă de 40 de ani, aproximativ o treime s-au transformat în indivizi de succes și bine integrați social, în ciuda abuzului asupra copiilor, a alcoolismului, a scenariilor de divorț sau a violenței. Werner a descoperit că copiii care trebuiau să suporte momente dificile erau mai capabili să treacă prin viață dacă aveau cel puțin o persoană în care aveau încredere  și cu care aveau o relație socială puternică și pe termen lung.

Unde cauți sprijin, speranță sau ajutor în momente de nevoie?

Începe să construiești o mică rețea de oameni în care ai încredere astăzi. Stai lângă ei dacă au nevoie de tine astăzi. Și ei te vor ajuta mâine, atunci când o să ai nevoie de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.